Računalništvo, telefonija
15.02.2019 12:06

Deli z drugimi:

Share

Izjemno poceni tiskanje z originalnimi tonerji Brother

.. Koncept "Benefit" je pri Brotherju že dobro poznan, saj so v zadnjih letih predstavili brizgalne tiskalnike InkBanafit, ki so bili zelo dobro sprejeti, zdaj pa to širijo na črno-bele laserske naprave z izjemno nizko ceno potrošnega materiala ..
Izjemno poceni tiskanje z originalnimi tonerji Brother
Izjemno poceni tiskanje z originalnimi tonerji Brother

Specialist za tiskanje Brother je lani predstavil prenovljeno serijo tiskalnikov in večfunkcijskih naprav za majhne in domače pisarne (SOHO). Serija ima precej pomembnih sprememb. Vse nove naprave so namreč hitrejše, imajo večji pomnilnik ter bolj zmogljiv procesor. Imajo pa še eno skupno lastnost, in sicer, da so tišji od predhodnikov in od večine konkurence (49 dB pri hitrosti do 34 str/min).

Tudi sama tehnološka izdelava je precej izboljšana. Plastika in celotno ohišje je bolj robustno, oblika pa sodobnejša.

Najpomembnejšo izboljšavo in zelo prijetno lastnost predstavlja pet modelov, imenovanih TonerBenefit. Pri teh modelih gre za podoben pristop, kot ga je Brother že prakticiral v preteklosti, in sicer je cena naprav ob nakupu višja, potem pa je na voljo bistveno cenejši potrošni material (tonerji in bobni). Višjo ceno naprave opravičuje dejstvo, da imajo ti modeli že ob nakupu vgrajene tonerje polne kapacitete za 1.500 oziroma 2.000 strani, to pa že takoj predstavlja prednost v primerjavi z ostalimi, cenejšimi napravami, ki imajo praviloma zelo majhna polnjenja ob nakupu.

Prav tako trije predstavniki serije TonerBenefit delujejo s hitrostjo do 34 str/min, zato so v tem cenovnem razredu med najhitrejšimi, vgrajen imajo 600 Mhz procesor in vsi tiskajo samodejno dvostransko. Pohvalijo se lahko tudi z vgrajenim klasičnim omrežnim ter brezžičnim (Wi-Fi) priključkom.

Z uporabo aplikacije Brother iPrint&Scan lahko na vse modele tiskate tudi neposredno iz telefona ali tablice.

Tiskalnik HL-B2080DW, večfunkcijska naprava brez faksa DCP-B7520DW in večfunkcijska naprava s faksom MFC-B7715DW, uporabljajo tonerje za 2.000 strani z oznako TN-B023, za katere boste v maloprodaji z davkom odšteli samo 23 evrov.

Podrobnosti o obeh večfunkcijskih napravah in o tiskalniku si poglejte na www.brother.si.

Enak koncept korporacija Brother nudi tudi z najnižjo lasersko črno-belo serijo, in sicer s tiskalnikom HL-1222We in večfunkcijsko napravo DCP-1622We, ki ciljata na domače uporabnike in morda kakšno manjšo pisarno.

Ta dva modela uporabljata tonerje za 1.500 strani po enaki ceni – 23 evrov. Pri teh napravah je hitrost tiskanja do 20 str/min, kar je za domače potrebe povsem dovolj.

Vsekakor gre za zelo dobrodošlo novost, saj vemo, da nakup naprave – na primer v obdobju treh let – dejansko predstavlja zelo majhen del celotnega stroška lastništva; bistveno večji delež predstavlja kupovanje tonerjev.

Za prav toliko, namreč za tri leta, ponuja Brother garancijo, zato se zagotovo splača uporabljati napravo v takšnem obdobju ob tako izjemno nizki ceni potrošnega materiala.

InkBenefit, InkBenefit Plus (Brotherjevi najbolje prodajani modeli) in še A3 naprave InkBenefit Professional – temu trendu sedaj sledi še TonerBenefit. Ta koncept prinaša Brotherju izredne prodajne rezultate.

Zdaj se lahko poslovimo od kompatibilnega oziroma nadomestnega potrošnega materiala, ki je sicer poceni, vendar praviloma zelo slabe kakovosti.

Vse TonerBenefit modele lahko najdete pri pooblaščenih partnerjih, v maloprodajnih trgovinah Big Bang in Harvey Norman pa lahko kupite tudi modela HL-1223We in DCP-1623We, ki se razlikujeta le v tem, da sta drugačne barve. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku