Računalništvo, telefonija
31.03.2016 16:28
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izjemna aplikacija Simplenote odslej na voljo tudi za uporabnike Windows

15 najboljših aplikacij za vaš novi Mac
15 najboljših aplikacij za vaš novi Mac

Večina uporabnikov računalnikov dobro pozna program Word s pomočjo katerega se že desetletja ustvarjajo tekstovni dokumenti. Vendar pa ste se najbrž vsaj enkrat vprašali čemu toliko funkcij, gumbov in najrazličnejših možnosti, ki jih program ponuja. Večina funkcij namreč ni uporabnih in prinaša zgolj dodatno gnečo gumbov, ki večkrat poskrbi za zmedo.

Na srečo bodo sedaj tudi uporabniki računalnikov Windows lahko uživali ob aplikaciji s pomočjo katere bo Word hitro pozabljen. Podjetje Automattic je namreč predstavilo aplikacijo Simplenote za računalnike Windows od generacije 7 naprej. Simplenote je, kot je možno sklepati iz naslova, enostavno orodje za kreiranje in urejanje tekstovnih besedi. Sklop funkcij je strogo omejen in obsega zgolj najpogosteje uporabljene kot so na primer nastavitev velikosti teksta, izbira tipografije, preklop med temnim in svetlim ozadjem in podobno. Uporabniki prav tako lahko ustvarjene zapise delijo med sabo in jih skupaj urejajo. Aplikacija omogoča tudi taganje posameznih postov in s tem lažje iskanje v prihodnje.

Simplenote velja za eno izmed tistih aplikacij, ki so na trgu že dlje časa. Prvo verzijo si je na platformi iOS bilo možno naložiti že leta 2010. Vse od takrat naprej je podjetje aplikacijo izpopolnjevalo in širilo na ostale platforme. Danes je aplikacija na voljo uporabnikom iOS, Android OS, Kindle Fire in po novem tudi na Windowsih.

Vsi, ki se občasno soočate s potrebo po pisanju ali urejanju daljših tekstov in bi si to želeli opravljati na pametnih napravah, si lahko pomagate s pomočjo Simplenote. Aplikacija je zastonj.Prijavi napako v članku