Računalništvo, telefonija
31.01.2008 18:50

Deli z drugimi:

Share

Izidor 2008

Planet GV je danes ob 18.00 na Net konferenci, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, podelil nagradi Izidor 2008. Po izboru spletnih uporabnikov si je nagrado prislužila spletna stran www.genspot.com podjetja Macarol & Co, d. o. o., strokovna žirija pa je kot najboljšo od prijavljenih izbrala spletno stran www.tosemjaz.net Zavoda za zdravstveno varstvo Celje.

Predstavnik komisije Vuk Ćosić odločitev komisije utemeljuje: “Že leta nazaj je projekt Tosemjaz osvojil slovenski spletni prostor s subtilno kombinacijo jasnega namena, angažirane skupnosti in kakovostne izvedbe. Pred nami se nahaja prenovljeno spletno mesto, ki dodatno poudarja svoje glavne pozitivne lastnosti in je bilo v tem smislu delo žirije relativno enostavno. V duhu teme današnje net.konference je treba nagrado projektu Tosemjaz razumeti kot spodbudo človeku-orientiranim projektom, ki očitno imajo svoje mesto v srcu slovenskih spletnih uporabnikov.”

Letos se je na razpis Izidor, ki v sklopu Net konference poteka že četrtič, prijavilo rekordno število spletnih projektov: kandidiralo jih je kar 43. Razpis za nagrado za spletno odličnost je bil odprt do 17. januarja, letos pa so v skladu s temo Net konference iskali najboljši primer spletnega podjetništva v Sloveniji. O nagradi je odločalo merilo poslovne odličnosti, ki ga poleg merila finančne uspešnosti sestavlja tudi ocena inovativnosti. Prijavljene projekte so ocenjevali spletni uporabniki in strokovna žirija, ki bo danes ob 18. uri na konferenci razglasila dva zmagovalca: najboljši slovenski spletni projekt po mnenju žirije in mnenju spletnih uporabnikov. Nagrada Izidor je nagrada za spletna mesta, spletne aplikacije, elektronske novice in druge oblike e-komuniciranja. Z njo želijo organizatorji iz Planeta GV opozoriti na vse spletne projekte, ki zaslužijo pozornost javnosti. Več o razpisu si lahko preberete na http://www.planetgv.si/izidor/.


Prijavi napako v članku