Življenjski slog
Poslovne rešitve
15.07.2021 14:27
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izberite baterije, prijazne do okolja, z veliko energije in moči

Na mini baterije lahko hitro pozabimo, saj so majhne, poceni in ostajajo skrite znotraj izdelkov. Toda te majhne stvari so nujno potrebne za naš tehnološko podprt življenjski slog.
Murata verjame, da ima veliko vlogo pri gradnji bolj zelenega sveta, zaradi česar investirajo v inovativne tehnologije, ki pripomorejo okolju, da ga manj obremenjujejo in uporabnikom, da so bolj zadovoljni.
Murata verjame, da ima veliko vlogo pri gradnji bolj zelenega sveta, zaradi česar investirajo v inovativne tehnologije, ki pripomorejo okolju, da ga manj obremenjujejo in uporabnikom, da so bolj zadovoljni.

Ste vedeli, da obstaja več vrst baterij v velikosti gumbka? Srebrno oksidne predstavljajo jedro mikro baterij. Največ se jih uporablja za ročne ure, računala, kamere, v medicini in za številne prenosne izdelke.

Mini alkalne baterije so cenovno ugodne baterije, namenjene napajanju igrač, računal, upravljalnikov, svetilk, medicini in elektronskim termometrom. Zaradi vzdržljivosti in ugodne cene so najpogosteje uporabljene v vsakodnevnem življenju. Muratine inovacije so poskrbele, da ti dve vrsti baterij živega srebra ne uporabljata več.

Sledi še tretja vrsta baterij: litijeve, ki so idealne za napajanje avtomobilskih daljincev, varnostnih baterij v integriranih pomnilniških sistemih, urah, računalih … Te zanesljive baterije so idealna izbira tudi za najzahtevnejše porabnike, ki pri delovanju porabijo veliko energije. Poleg tega, da imajo zelo visoko izhodno moč (W), zdržijo temperaturo od ­30 do 70° C, zaradi česar so primerne za avanturistične aktivnosti in zahtevne delovne pogoje. Majhne celice nudijo visoko in stabilno voltažo, kar zagotavlja udobje in podporo v vsakodnevnem življenju.

Pri Murati so poskrbeli, da imajo uporabniki izbiro vseh vrst mikro baterij brez živega srebra.
Murata verjame, da ima veliko vlogo pri gradnji bolj zelenega sveta, zaradi česar investira v inovativne tehnologije, ki pripomorejo k manjšim obremenitvam okolja in bolj zadovoljnim uporabnikom.

Mini alkalne baterije z 0 % živega srebra so prijaznejše do proizvodnega okolja, z brezkompromisnim delovanjem. Izum mini alkalne baterije brez živega srebra tako zaključuje Muratovo linijo mikro baterij, prijaznih do okolja, ki vključuje mini alkalne, srebrno oksidne in mini litijske baterije. Potencialni vpliv na okolje postane jasen, ko upoštevamo, da Murata od vseh proizvajalcev letno proizvede največ srebrno oksidnih in alkalnih baterij, to pa zniža porabo živega srebra do približno pol tone letno. Že samo 1 gram te nevarne snovi, ki ga vsebuje klasična mini baterija, je dovolj za onesnaženje 400 l vode.

Muratove baterije najdete pri njihovem zastopniku in distributerju Andeco, d.o.o., ki nudi tudi tehnično podporo, servis in svetovanje. Več o Murata baterijah na spletni strani andeco.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Murata baterije alkalne baterije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANDECO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANDECO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANDECO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več