Računalništvo, telefonija
25.04.2010 08:07

Deli z drugimi:

Share

Itak Džafest v letu 2010

Itak Džafest navdušuje!
Itak Džafest navdušuje!

Itak je lansko leto s koncertom skupine The Killers za vse svoje naročnike in glasbokusce priredil enega največjih glasbenih spektaklov v Sloveniji, v letošnjem letu pa želi Itakovcem omogočiti intimnejše doživetje koncertov vrhunskih glasbenikov. Svetovno znani bandi bodo zato tokrat nastopali na manjših prizoriščih, ki bodo vsem obiskovalcem zagotavljala pristno džafest izkušnjo. Lov na vstopnice za koncert Florence & The Machine se pričenja naslednji teden, za koncert skupine Gossip se bo pričel v mesecu maju. Zaradi omejenega števila vstopnic fanom skupin priporočamo, da si svoje vstopnice zagotovijo čim prej.

Za Itakovce vstopnice po džafest ceni …

Vstopnice za koncert Florence & The Machine bodo na voljo od srede, 28. aprila, dalje na vseh prodajnih mestih Eventima po ceni 39 evrov. Vsem Itakovcem pa pripada ena vstopnica, ki jo lahko kupijo izključno na spletnem mestu www.eventim.si, po džafest ceni 25 evrov!

… in 100 brezplačnih za tiste najbolj Itak!

Najbolj aktivni uporabniki spletne strani www.itak.si bodo imeli možnost osvojiti tudi 100 brezplačnih vstopnic za Florence & The Machine – s sodelovanjem v programu Itak Flike. Itak Flike bo mogoče zbirati s sodelovanjem v različnih Itak natečajih, nagrajeni pa bodo tudi tisti, ki so se že v lanskem letu izkazali kot najbolj aktivni in navdušeni udeleženci v številnih Itak izzivih.

Serija ekskluzivnih glasbenih koncertov v Ljubljani

Vsem trem aktom glasbene trilogije je skupno to, da spadajo v kategorijo svežih, netipičnih žanrskih izvajalcev urbane glasbene scene in da bodo letos prevetrili koncertno dogajanje v Sloveniji.

V Kinu Šiška bodo 26. maja najprej nastopili avtorji uspešnic You´ve Got The Love, Drumming Song in Kiss With a Fist, britanska senzacija Florence & The Machine. Petčlanska skupina, ki je letos prejela Brit nagrado za najboljši album leta, je s svežo mešanico popa, rocka in soula požela hvale svetovnih kritikov in osvojila srca številnih fanov po celem svetu. Na povabilo Mobitela bodo pevka Florence Welch in njena spremljevalna skupina v letošnjem letu prvič obiskali Slovenijo.

25. junija pa bo Slovenija odmevala v ritmih fenomenalnega tria Gossip. Zvok skupine Gossip lahko opišemo kot vokal soula in gospela, podprt s funky punk zvočno podlago. Skupino, ki je zaslovela s komadom Standing in the Way of Control, sestavljajo pevka Beth Ditto, kitarist Brace Paine in bobnarka Hannah Blilie, v Ljubljani pa bodo prvič za slovensko publiko predstavili album z naslovom Music For Men. Pevko, ki jo je glasbeni portal Pitchfork označil za pristno žensko rock zvezdo, ki je provokativna, močna, seksi ter poje »z jajci«, bodo vsi Itakovci lahko prvič v živo občudovali v ljubljanskih Križankah.

V tretjem delu trilogije, ki bo v drugi polovici leta, se bo prvima dvema glasbenima aktoma pridružil še en svetovno znani band, ki pa zaenkrat ostaja skrivnost.

Itak predkoncertne zabave in Itak partyji za več glasbenega dogajanja v Sloveniji

V vsakem delu trilogije spremlja koncerte bogato glasbeno dogajanje. Mobitel bo namreč v sodelovanju z Nokio organiziral predkoncertne zabave po celi Sloveniji – Itak Džafest bo tako poleg Ljubljane zaobjel tudi Maribor, Celje in Portorož.

Poleg predkoncertnih zabav Itak vsem željnim zabave in starejšim od 15 let omogoča, da zabavo po lastnem glasbenem okusu organizirajo sami. Od maja dalje lahko vsi obiskovalci spletnega portala Itak (www.itak.si) prijavijo tematski žur s kreativnim opisom ideje žura. Vsako prijavo bo ocenila žirija, zmagovalci bodo za nagrado prejeli vso potrebno opremo za zabavo, kar jim bo na lokacijo zabave pripeljal Džafest kombi.


Prijavi napako v članku