Računalništvo, telefonija
24.11.2010 09:13

Deli z drugimi:

Share

Iskratel sodeluje z Rusi

Iskratel sodeluje z Rusi
Iskratel sodeluje z Rusi

V okviru uradnega obiska predsednika Republike Slovenije dr. Danila Turka v Ruski federaciji je podjetje Iskratel podpisalo tri dvostranske sporazume o sodelovanju na področju telekomunikacij in sicer v Sankt-Peterburgu z OAO Severo-Zapadnij Telekom, v Samari z OAO Volga telekomom in Transtelekomom.

Sporazume v Sankt Peterburgu in Samari je podpisal Andrej Polenec, glavni direktor skupine Iskratel z V. I. Pljačenkom, regionalnim direktorjem – direktorjem Peterburgškega združenega filiala, OAO Severo-Zapadnij Telekom, Sankt-Peterburg in z V. I. Ribakinom, generalnim direktorjem OAO Volga Telekoma ter A. V. Kolesnikom, podpredsednikom za razvoj regijskih projektov družbe OAO Transtelekom iz Samare.

Svečanega podpisa sporazumov se je v Sankt-Peterburgu in Samari udeležil predsednik RS, dr. Danilo Turk ob prisotnosti Ade Filip – Slivnik, veleposlanice RS v Moskvi, Darje Radić, ministrice za gospodarstvo in ostalih članov slovenske delegacije, ki je bila na uradnem obisku v Ruski federaciji.

Sklenjeni sporazumi so temelj prihodnjega sodelovanja Iskratelovega hčerinskega podjetja Iskrauraltel iz Jekaterinburga, je izjavil Andrej Polenec, glavni direktor skupine Iskratel, s katerimi želijo strani nadgraditi in nadaljevati dolgoletno sodelovanje na področju razvoja in uvajanja sodobnih informacijskih in komunikacijskih tehnologij v omrežja. Poudaril je, da s sklenitvijo sporazumov skupina podjetij Iskratel in ostale podpisnice sporazumov želijo sodelovati pri dvigu kakovosti komunikacijskih storitev in zagotovitvi visoke ravni dostopnosti informacij in najsodobnejših tehnologij v Ruski federaciji. Podjetja se bodo zavzemala za sodelovanje pri realizaciji rešitev v primestnih in mestnih področjih, pri izobraževanju kvalificiranih kadrov na področju informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij ter pri skupnih raziskovalnih, analitičnih in informacijskih projektih na področju širjenja informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij.


Prijavi napako v članku