Računalništvo, telefonija
05.12.2007 11:11

Deli z drugimi:

Share

Iskratel sklenil partnerstvo s podjetjem Acme Packet

Iskratel je danes objavil partnerstvo z ameriškim podjetjem Acme Packet, ki velja za enega vodilnih ponudnikov rešitev mejnih nadzornikov sej (Session Border Controller). Iskratel vgrajuje Net-Net SBC-je podjetja Acme Packet v svoje rešitve SI3000, ki zagotavljajo storitve naslednje generacije in poslovne rešitve za interaktivne komunikacije IP. Rešitev, ki temelji na produktnih portfeljih podjetij Iskratel in Acme Packet, zagotavlja varne in prvovrstne interaktivne glasovne, video in multimedijske komunikacije prek internetnega protokola (IP).

Iskratel bo z novim partnerstvom pridobil dostop do vrhunske telekomunikacijske opreme, svojim kupcem in partnerjem pa bo tako lahko ponudil povezljive in celovite rešitve v omrežjih naslednje generacije. Odločitev za sodelovanje je vzklila iz ugotovitve, da podjetje potrebuje vrhunsko dopolnitev svojih produktnih linij z inovativnimi rešitvami partnerskih podjetij. Tako bo lahko Iskratel v skladu z vse večjim povpraševanjem tradicionalnih IT kupcev uporabil to rešitev tako za rezidenčne kot tudi za poslovne uporabnike.

Iskratel je s sklenitvijo partnerstva že začel intenzivno tržiti produkte podjetja Acme Packet v okviru lastnih rešitev. Prvi posli so že sklenjeni v Ruski federaciji, Kazahstanu, Makedoniji in Sloveniji, in vključuje operaterje Telekom Slovenije, Mobitel in On Net.

“Povezovanja na partnerski ravni postajajo v telekomunikacijski panogi vedno pomembnejša, saj zagotavljajo kontinuiranost uspešnega poslovanja in učinkovito odgovarjajo na vse večje zahteve naših strank. V prihodnosti bo SBC prav gotovo ena najpomembnejših komponent Iskratelovih celovitih rešitev SI3000 v omrežjih naslednjih generacij. Odličen produkt podjetja Acme Packet kupcem zagotavlja varnost in nadzor v omrežjih VoIP, kakor tudi vrhunsko kakovost storitev” je povedal Franc Dolenc, direktor področja Produkti in rešitve v Iskratelu.

Mejni nadzorniki sej Net-Net firme Acme Packet združujejo namensko materialno opremo s funkcijami vrhunskega mejnega nadzornika sej in tako zagotavljajo razširljivost, zmogljivost in zanesljivost operaterskega razreda. Mejni nadzorniki sej Net-Net podpirajo številne protokole in aplikacije in zagotavljajo kritične krmilne funkcije tako na meji dostopa kot na meji medsebojnega povezovanja, s čemer izpolnjuje nove zahteve na petih pomembnih področjih: na področju varnosti, večjega dostopa do storitev, zagotavljanja SLA, na področju prihodkov in optimizacije stroškov ter na področju skladnosti s predpisi. Varnostne lastnosti produkta Net-SAFE , ki vključujejo zaščito DoS/DDoS, dinamično krmiljenje dostopa, omejevanje frekvence klicev in zakrivanje topologije, pomagajo zagotavljati varnost in razpoložljivost omrežij IP za ponudbo storitev interaktivnih komunikacij IP.

“S skupnim razumevanjem trga in zavezanostjo za podporo naših strank Acme Packet in Iskratel ponujata rešitve, ki omogočajo ponudnikom storitev in podjetjem izgradnjo kakovostnih in varnih omrežij naslednje generacije,” je dejal Mark Vella, podpredsednik podjetja Acme Packet za poslovni razvoj. “Iskratel je vodilni ponudnik in integrator storitvenih strežnikov in glasovnih omrežij naslednje generacije. Veselimo se uspešnega partnerskega sodelovanja, ki je že obrodilo sadove pri ključnih strankah.”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več