Računalništvo, telefonija
21.12.2009 14:40

Deli z drugimi:

Share

Iranska hekerska skupina Iranian Cyber Army nad socialno mrežo Twitter

Socialna mreža Twitter se je očitno močno zamerila iranski hekerski skupini Iranian Cyber Army.
Socialna mreža Twitter se je očitno močno zamerila iranski hekerski skupini Iranian Cyber Army.

Priljubljena socialna mreža Twitter se je morala očitno močno zameriti iranski najstniški hekerski skupini Iranian Cyber Army, saj jo je slednja pred kratkim »onesposobila« kar za dobro uro. Po vsej verjetnosti je šlo za tako imenovani “defacement” napad, saj so hekerji zamenjali pristno vstopno stran socialne mreže Twitter z lastno.

Napad naj bi bil posledica vloge, ki jo je odigrala socialna mreža Twitter v času, ko so v Iranu potekale predsedniške volitve. Na njej je namreč ves svet lahko v živo spremljal celoten potek volitev – vključno z vsakodnevnim kršenjem osnovnih človekovih pravic s strani tamkajšnjih prisilnih organov.

Številni strokovnjaki za informacijsko varnost so prepričani, da hekerska skupina Iranian Cyber Army ni del iranske vlade, ampak le skupina najstniških hekerjev, ki ji je uspelo odkriti luknjo v programski kodi priljubljene socialne mreže Twitter. V kolikor bo prišlo do ponovnega napada na socialno mrežo Twitter, boste Računalniške novice lahko spremljali tudi na drugih socialnih omrežjih (http://www.facebook.com/rn.novice).


Prijavi napako v članku