Spletni brskalniki
25.06.2013 10:39
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Internet Explorer 11: Brskalnik imun na spletne napade?

Brskalnik Internet Explorer 11 bo uporabnike pred spletnimi napadi ščitil s tehnologijami, ki bodo varnost spletnih strani »ocenjevale« na podlagi številnih varnostnih mehanizmov. Ta naj bi bil tako rekoč povsem imun na bogato paleto spletnih napadov.
Internet Explorer 10 razočaral na celi črti
Internet Explorer 10 razočaral na celi črti

Nadgradnja operacijskega sistema Windows 8 bo prinesla vrsto novih možnosti, kot so ohranjevalnik zaslona povezan z oblačno storitvijo SkyDrive, izboljšano iskanje po dokumentih, aplikacijah in funkcijah ter možnost prilagoditve »ploščic«. Med vidnejšimi novostmi nadgradnje Windows 8.1 bo kakopak tudi spletni brskalnik Internet Explorer 11, ki bo med drugim omogočal premik zavihkov na dno okna ter sinhronizacijo z napravami Windows Phone. Kot vse kaže bo novost celo nadvse imuna na spletne napade, saj naj bi jo Microsoftovi programerji opremili z naprednimi varnostnimi algoritmi.

Spletni brskalnik Internet Explorer 11 bo uporabnike pred spletnimi napadi ščitil s tehnologijami, ki bodo varnost spletnih strani »ocenjevale« s povezovanjem podatkov iz protivirusne zaščite, zgodovine prenosov in pregledovanja spletnih naslovov URL. Kot dodatna zaščita pred okužbami z zlonamernimi kodami pa bo uporabljen še filter XSS. Microsoftovi programerji so zato prepričani, da bodo napredni varnostni algoritmi zaščitili uporabnike njihovega novega spletnega brskalnika precej bolje od konkurenčnih rešitev, kot sta na primer Google Chrome in Mozilla Firefox.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku