Računalništvo, telefonija
12.07.2019 11:18

Deli z drugimi:

Share

Intel nam za konec leta pripravlja posebno presenečenje

Procesorji Intel Comet Lake za osebne računalnike naj bi bili nared še pred koncem letošnjega leta.
Procesorji Intel Comet Lake za osebne računalnike naj bi bili nared še pred koncem letošnjega leta.

Procesorji podjetja AMD so med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen. To je verjetno tudi ključen razlog, zakaj so pri podjetju Intel pošteno zavihali rokave in pričeli s pripravo desete generacije procesorjev Core, ki bodo namenjeni osebnim računalnikom. Novi procesorji bodo opremljeni z naprednimi procesorskimi sredicam Comet Lake, ki bodo izdelani s pomočjo 14-nanometrske tehnologije (14nm+++), kar posledično pomeni, da bodo nudili več procesorske moči, pri tem pa bodo porabili znatno manj električne energije.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bodo novi Intelovi procesorji za namizne računalnike nared še pred koncem letošnjega leta. Najzmogljivejši model Core i9-10900KF pa bo opremljen z 10 procesorskimi sredicami frekvence 3,4 gigahercev oziroma do 5,2 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja, pri polni obremenitvi pa bo porabil do največ 105 vatov električne moči. Poleg tega bo nudil podporo za sistemske pomnilnike DDR4-3200, zanj pa bo treba onkraj luže v prosti prodaji odšteti okoli preračunanih 443 evrov.

Vsi zmogljivejši Intelovi procesorji desete generacije za osebne računalnike bodo opremljeni s tehnologijo HyperThreadring, kar pomeni, da bodo brez težav kos tudi najzahtevnejšim opravilom. Tu bo seveda na voljo tudi tehnologija Turbo Boost, ki bo frekvenco procesorja prilagajala trenutnim potrebam sistema in aplikacij. Več o novih Intelovih procesorjih za osebne računalnike pa naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku