Varnost
07.03.2022 06:51
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel in ESET skupaj v izboljšanje zaščite pred izsiljevalskimi virusi

Za odkrivanje izsiljevalskih virusov bodo odklenili procesorska jedra in telemetrično proučevali procese že na ravni silicija.

Izsiljevalski virusi so zaradi hitrega razvoja in vse večje kompleksnosti ogromna grožnja za družbo in gospodarstvo. Evropski razvijalec kibernetske varnosti ESET je zato začel z vključevanjem tehnologije Intel Threat Detection Technology za strojno odkrivanje virusov v svojo zbirko večslojnih kibernetskih varnostnih rešitev. ESET bo tako okrepil svoje programsko zasnovane zaznavne tehnologije z odkrivanjem izsiljevalskega programja, ki temelji na telemetriji ter strojnem učenju, ki ga lahko na svojih procesorjih zagotovi samo Intel.

“Integracija Intelovih tehnologij za strojno odkrivanje pomeni pravzaprav takojšnje izboljšanje zaščite pred izsiljevalskimi virusi. Pregledovanje telemetričnih informacij na ravni procesorja predstavlja učinkovit korak, s katerim izboljšamo sledenje zlonamernemu šifriranju podatkov, ki ga izvajajo izsiljevalski virusi,« je povedal Előd Kironský, direktor rešitev za zaščito končnih točk in varnostnih tehnologij v podjetju ESET. Dodal je, da varnost na strojni ravni predstavlja naslednji mejnik v boju proti kibernetskim grožnjam, kar za ESET v osnovi pomeni izpostavljanje izsiljevalskega virusa takoj, ko se pojavi, še preden se poskuša pritajiti v pomnilniku.

Edinstveno: še močnejša zaščita ob učinkovitem delovanju sistema

Zaradi uničujočih posledic preteklih napadov z izsiljevalskimi virusi in povečanjem zahtevnosti vzdrževanja zaščite končnih točk so postale tovrstne kibernetske grožnje največja skrb v panogi. Izboljšanje odkrivanja izsiljevalskih virusov v ESET-ovih rešitvah za zaščito končnih točk bo izboljšalo imunost na večino obvodov sistema za odkrivanje. Stalen razvoj in napredovanje strojnega učenja, ki se izvaja v okviru Intel TDT, bo omogočal ESET-ovim rešitvam takojšnje odkrivanje različnih izpeljank izsiljevalskih virusov. Poleg uporabe modelov strojnega učenja pri odkrivanju izsiljevalskih virusov je dodatna prednost prenos procesiranja procesov odkrivanja v Intelov grafični krmilnik, kar ohranja visoko zmogljivost delovanja sistema za ostale procesne zahteve.

“Majhen vpliv na zmogljivost sistema je področje, ki mu je ESET v svoji večslojni programski arhitekturi vedno posvečal posebno pozornost. To je ena naših ključnih prodajnih prednosti za številne uporabnike. Uporaba tehnologij, ki po eni strani izboljšujejo preprečevanje in zaščito po drugi strani pa ohranjajo zmogljivosti, je zmagovalna kombinacija,” je še dejal Kironský.

Zaščita za Windows računalnike z Intelovimi srci od 9. generacije naprej

Koristi povezovanja tehnologij Intel TDT in ESET-ovih rešitev za zaščito končnih točk bodo na voljo še v letošnjem letu, v naslednji izdaji ESET-ovih produktov. Ob prvi izdaji varnostnih rešitev z Intel TDT bo ESET podprl računalnike z Intelovimi procesorji 9. Generacije ter novejših računalnikov s tehnologijami Intel Core in Intel vPro, ki uporabljajo operacijski sistem Windows.

“Izsiljevalski virusi škodijo tako majhnim podjetjem kot velikim korporacijam, zato se lahko njihov učinek pokaže v negativnih posledicah za celotno svetovno gospodarstvo. Navdušeni smo nad sodelovanjem z ESET-om, ki ima za seboj resnično svetovno uporabo. ESET-ova optimizacija bo delovala tako na procesni platformi Intel vPro Enterprise za velike organizacije, kot tudi Intel vPro Essentials za majhna in srednja podjetja. Povezava prinaša prepričljiv paket strojne in programske opreme, ki zagotavlja prilagojeno raven varnosti za podjetja vseh velikosti,” je izpostavila Carla Rodriguez, višja direktorica vzpostavljanja partnerskega ekosistema v podjetju Intel. Po njenem mnenju bo z ESET-ovimi programskimi rešitvami na računalnikih z Intelovimi procesorji kibernetska zaščita še učinkovitejša, kar je velik korak naprej pri zaustavljanju izsiljevalskih virusov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
informacijska varnost kibernetska varnost


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35