Računalništvo, telefonija
23.10.2018 07:50
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel Core i9-9900K presegel magično mejo 7,5 GHz!

Najnovejši Intelov procesor Core i9-9900K se navija kot za stavo!
Najnovejši Intelov procesor Core i9-9900K se navija kot za stavo!

Ker računske moči ni nikoli preveč, so pri podjetju Intel nedavno pripravili že deveto generacijo procesorjev Core, ki naj bi uporabnikom osebnih računalnikov prinesla izjemno zmogljivost in naj bi hkrati predstavljala odlično konkurenco novim procesorjem konkurenčnega podjetja AMD. Najzmogljivejši predstavnik nove družine Intelovih procesorjev je Core i9 9900K. Ta ima za preračunavanje podatkov na voljo kar osem procesorskih sredic oziroma 16 procesorskih niti v navezi s tehnologijo HyperThreading, ki podatke preračunavajo pri frekvenci do 5 gigahercev. Poleg tega novinec razpolaga še s kar 16 megabajti tretjenivojskega pomnilnika L3.

Procesor Intel Core i9-9900K se je v praksi izkazal tudi kot odličen za navijanje, saj ga je računalniškemu mojstru s psevdonimom der8auer uspelo naviti na kar 7,613 gigahercev. Za dosego izjemnega rekorda je računalniški mojster uporabil osnovno ploščo Asus ROG Maximus XI Gene s sistemskim naborom Intel Z390, sistemske pomnilnike DDR4 podjetja G.Skill in pogon Solid State podjetja Kingston s 120 gigabajti prostora. Na njem je bil nameščen 64-bitni operacijski sistem Windows 7 Ultimate Edition s servisnim paketom Service Pack 1, pri tem pa je bil za dosego izjemne frekvence delovanja seveda uporabljen tekoči dušik in namenski hladilni sistem.

Več informacij o izjemnem podvigu računalniškega mojstra s psevdonimom der8auer je na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/2R4niUo. Tehnični podatki pa so dosegljivi na spletnem portalu CPU-Z Validator, in sicer na spletni povezavi https://valid.x86.fr/zmnzmz.


Prijavi napako v članku