Računalništvo, telefonija
02.02.2018 15:41
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Instagram bo končno omogočil načrtovanje objav za poslovne uporabnike

Instagram bo končno omogočil načrtovanje objav za poslovne uporabnike
Instagram bo končno omogočil načrtovanje objav za poslovne uporabnike

Instagram je naznanil, da bodo odslej vsi upravljalci poslovnih strani lahko v naprej načrtovali objave in si tako močno oljašali delo. Lastnost, ki jo Facebook omogoča že kar nekaj časa, bo kmalu na voljo najprej za poslovne račune, v začetku leta 2019 pa tudi za vse ostale uporabnike Instagrama. Ne glede na to, da Facebook in Instagram “živita pod isto streho” (Facebook je namreč lastnik Instagrama), je dolgo trajalo preden so se za načrtovane objave odločili tudi pri Instagramu. Do zdaj so upravljalci profilov bili primorani uporabi številne ovinke, če so želeli objave pripraviti v naprej in jih nastaviti za objavo po urniku. Platforma kot takšna te lastnosti ni imela, ne v sklopu aplikacije in prav tako tudi ne v spletni verziji družbenega omrežja. Kot smo omenili bodo morali vsi “navadni” uporabniki morali počakati še vsaj eno leto, preden bi naj novost bila na voljo za vse uporabnike Instagrama.

Novosti se bodo zagotovo razveselili vsi, katerim upravljanje Instagram profilov pomeni zaslužek, vendar pa ni vse tako pozitivno kot se morda zdi. Potrebno je posebej izpostaviti eno veliko pomanjkljivost, in sicer nova lastnost ni uporabna za oglase, poleg tega pa novost ni direktno na voljo znotraj same aplikacije oz. storitve. Povedano nekoliko bolj poenostavljeno, Instagram je naredil naslednje: ustvarili so podporo za Instagram Grapfh API, ki bo, ko bo novost dejansko zaživela, omogočala “social media” menedžerjem, da sami dodajo funkcionalnost svojim produktom in storitvam.

Dotični API je na voljo vsem marketinškim partnerjem Instagrama in Facebooka. Hootsuite je že naznanil podporo za načrtovanje objav, medtem ko so Sprout Social, Social Flow in ostali prav tako ptrdili, da bodo slej ko prej sprejeli novost.

Na tej točki je smiselno izpostaviti tudi to, da je predstavljena novost del colestne prenove Instagramove API platforme. Namesto starejše verzije bo tako postavljen novejši “Instagram Graph API”. Ta prinaša kar nekaj zanimivosti kot so podpora orodjem “Business Discovery” in “Mentions”. Če se za trenutek ustavimo pri zadnjih dveh, je za prvo značilno to, da omogoča uporabnikom vpogled v informacije drugih poslovnih računov, za drugo pa to, da bodo od zdaj naprej lahko upravljalci profilov gledali objave, v katerih so bili označeni.

Zakaj sploh načrtovati objavo?

Verjetno je odgovor vsem, ki upravljata s katero od Facebook strani povsem jasen, medtem ko se tisti, ki se s tem ne ukvarjate, s tem niti ne boste ukvarjali. Kakorkoli že, pomembno je, da svoje objave, če seveda želite doseči nek učinek, targetirate tako, da jih vidi čim več vaše cilje skupine. Čeprav se morda zdi, da uspešni upravljalci družbenih omrežij po cele dneve sedijo pred računalnikom ali cele dneve pazljivost spremljajo telefone, temu ni čisto tako, in sicer zahvaljujoč načrtovanju objav. Torej, ko ugotovimo kdaj so naši sledilci najbolj aktivni, lahko načrtujemo objave v določenem dnevu, delu dneva itd. Če v enem stavku odgovorimo na zgoraj zastavljeno vprašanje, bi lahko rekli, da načrtuje objave zato, ker na tak način dosežemo veliko večji učinek z našimi objavami kot bi ga dosegli, če bi objavljali kar tako povsem naključno.


Prijavi napako v članku