Življenjski slog
Varnost
28.03.2024 07:21

Deli z drugimi:

Share

Inovativne tehnologije za izboljšanje varnosti vašega doma

Lastniki domov in ostalih nepremičnin želijo biti prepričani, da je njihova lastnina varna, tudi ko jih ni v bližini. Hikvisionovi tehnologiji AX PRO in ColorVu zagotavljata večdimenzionalno varnost in oddaljeno preverjanje varnostnih incidentov, s čimer rešujeta tehnične izzive tradicionalnih rešitev.
Vir: Hikvision
Vir: Hikvision

Tradicionalni alarmni sistemi lahko obvestijo lastnike domov in podjetij, da obstaja morebitna težava, ne pa točno, kaj se dogaja. Za zagotavljanje izboljšane varnosti in popolne brezskrbnosti Hikvisionov brezžični alarmni sistem AX PRO zagotavlja alarme z video izsekom, kar omogoča preverjanje varnostnih incidentov in zagotavlja slikovne ali video dokaze v realnem času – neposredno na mobilni telefon uporabnika.

Poleg tega Hikvisionova tehnologija ColorVu zagotavlja barvno sliko, tudi do 0,0005 luksa, kar je enako svetlobi, ki jo zagotavljajo zvezde ponoči. Barvne slike zagotavljajo veliko več podrobnosti, kar olajša identifikacijo storilca in poveča kakovost dokazov za kasnejšo uporabo.

Brezžični alarmni sistem AX PRO ima za lastnike domov in podjetij tri glavne prednosti

1) “Alarmi z video preverjanjem” za izboljšano varnost

Tradicionalni varnostni alarmni sistemi omogočajo obveščanje, da obstaja težava, vendar so podrobnosti včasih nejasne, pogosti pa so tudi lažni alarmi. Sistem AX PRO se bori proti temu z “video preverjanjem”, kar pomeni, da si lahko lastniki ogledajo videoposnetke ali dostopajo do GIF slik na daljavo prek aplikacije HikConnect na svoji mobilni napravi. Poleg tega detektor AX PRO PIRCAM v primeru vloma pošlje do 20 fotografij, kar omogoča takojšen pregled incidenta, ter hiter in učinkovit odziv.

Z aplikacijo HikConnect je mogoče fotografije in video dokaze incidentov v realnem času poslati tudi v centre za sprejem alarmov (ARC), kar varnostnim ekipam omogoča vpogled v realnem času in jim je v pomoč pri hitrem in ustreznem odzivu.

2) Večdimenzionalna varnost za popolno brezskrbnost

Širok izbor razpoložljivih naprav AX PRO zagotavlja maksimalno varnostno zaščito domov in poslovnih prostorov. Z visoko zanesljivimi magnetnimi detektorji, detektorji razbitja stekla in »varnostnimi zavesami« je vsak vlom takoj zaznan. Še več, namenski detektorji AX PRO lastnike domov in podjetij zgodaj opozorijo na puščanje vode, dim in temperaturne spremembe, kar jim omogoča, da se hitro odzovejo, preden pride do kakršne koli škode.

3) Manj lažnih alarmov in manj skrbi

Alarmne naprave AX PRO, ki jih poganjajo vgrajeni algoritmi globokega učenja, lahko razlikujejo med hišnimi ljubljenčki in drugimi nedolžnimi premikajočimi se predmeti ter resničnimi varnostnimi grožnjami. To pomeni, da lastniki stanovanj porabijo manj časa in energije za preiskovanje lažnih alarmov, ter zmanjšajo stres. Druga prednost je zmožnost osredotočanja časa in virov samo na resnične varnostne grožnje in zmanjšanje stroškov delovanja nadzornega centra na podlagi lažnih alarmov.

Odklenite neomejene možnosti s tehnologijo ColorVu

Dobra vidljivost je pri videonadzoru ključnega pomena, zlasti v zahtevnih svetlobnih pogojih, ko je svetloba prešibka. S Hikvisionovo revolucionarno tehnologijo ColorVu postavljajo tehnologijo snemanja pri šibki svetlobi na povsem novo raven. Predstavljajte si na primer scenarij, ko poskuša vsiljivec v temi vdreti v varovani objekt. Neprimerljive zmogljivosti ColorVu zagotavljajo žive in podrobne slike vlomilca, ki strokovnjakom za varnost omogočajo, da prepoznajo grožnjo in se hitro odzovejo, kar zagotavlja varnost in brezskrbnost za vse.

1) Nastavljiva jasnost z »varifokalnimi« kamerami

»Varifokalne« kamere, ki podpirajo ColorVu tehnologijo, se s prilagajanjem goriščne razdalje dinamično prilagodijo različnim scenarijem. Z veliko fiksno zaslonko F1.0 te kamere med približevanjem (zoom) ohranjajo konstantno svetlost slike in zagotavljajo neprimerljivo vidljivost.

2) Inteligentna integracija

S kombinacijo tehnologije ColorVu in AcuSense kamere Hikvision natančno zaznavajo in razlikujejo med ljudmi in vozili. Ta integracija izboljša podrobnosti predvajanja videa in poenostavi iskanje posnetkov, kar zagotavlja pametnejšo zaščito. Tehnologijo AcuSense poganja Motion Detection 2.0, ki razlikuje med ljudmi/vozili in drugimi predmeti ter se osredotoča na resnične varnostne grožnje.

Hikvisionova rešitev AX PRO in tehnologija ColorVu skupaj z drugimi naprednimi rešitvami Hikvision razširjata možnosti za reševanje varnostnih problemov v različnih situacijah, seveda tudi pri varovanju doma. Za več podrobnosti obiščite spletno stran www.hikvision.com/europe. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Hikvision.
Vas zanima več iz te teme?
Hikvision kamere


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več