Računalništvo, telefonija
21.11.2014 14:09

Deli z drugimi:

Share

In zmagovalci so …

SESAMES so nagrade za največje inovacije na področju pametnih kartic, digitalne varnosti, identifikacije, varnih transakcij in brezkontaktnih tehnologij. Podeljujejo jih od leta '96 in veljajo za najbolj pomembno evropsko nagrado za inovacije na področju plačilnega prometa. Nagrade sesames se podeljuje v več kategorijah.
In zmagovalci so ...
In zmagovalci so ...

STROJNA OPREMA (“HARDWARE”)

Oberthur Technologies Lasink: vgrajeni barvni laser znotraj polikarbonatnih materialov

Prva tehnologija, ki omogoča personalizacijo barvne slike na 100% polikarbonatnem dokumentu (potni list ali kartica) z enim infrardečim laserjem. Ta tehnologija omogoča tudi izredno močno zaščito pred goljufijami, hkrati pa omogoča neizpodbitno avtentikacijo s prostim očesom ali pod povečevalnim steklom.

PROGRAMSKA OPREMA (“SOFTWARE”)

Transport for London (nominirani s strani MasterCard): Prodaja vozovnic prihodnosti – Pay As You Go – vožnja z brezkontaktnimi karticami EMV (Europay, MasterCard in Visa).

Potniki lahko po Londonu zdaj potujejo z brezkontaknimi plačilnimi karticami, s katerimi se dotaknejo terminala le na začetku in ob koncu vožnje. Cena vozovnice se odbije od sredstev na kartici, kar pomeni – nič več stanja v vrsti za vozovnice.

IDENTIFIKACIJA/ID-KARTICE/ZDRAVJE/E-UPRAVA

Emirates Identity: državna služba Združenih arabskih Emiratov za preverjanje pristnosti

Državni portal za preverjanje pristnosti omogoča storitve za vse organizacije in vladne agencije v Združenih arabskih Emiratih. Omogoča preverjanje identitete v realnem času, ima zmogljivosti za preverjanje pristnosti in omogoča digitalni podpis za transakcije z osebno izkaznico.

IT VARNOST

Morpho: MorphoTablet

Tablica MorphoTablet je kompaktna naprava z zaslonom na dotik, ki zagotavlja varno mobilno poslovanje z uporabo biometričnih podatkov (prstni odtis in prepoznava obraza) in šifrirnih funkcij. Združuje mobilnost, prilagodljivost in varnost.

PREVOZ

Fidesmo: Fidesmo

Povezana kartica, s katero se upravlja preko (mobilnega) spletnega omrežja. To je revolucionarna vozovnica za javni prevoz, s katero vsak telefon postane prodajni kanal, saj nam omogoča, da kupimo in nanj naložimo vozovnice kjerkoli in kadarkoli. Poleg tega je ena kartica uporabna v več mestih.

BANČNIŠTVO/PLAČEVANJE/E-TRANSAKCIJE

Worldline: certificirana mnenja strank

S povezovanjem dokazil o nakupu in uporabe storitev ter zagotavljanjem spletnih pregledov ta storitev omogoča, da imajo izdajatelji in trgovci koristi od zaupanja vrednih in certificiranih mnenj svojih strank.

MOBILNE KOMUNIKACIJE

INSIDE: Secure MatrixHCE

Mobilna aplikacija za kodiranje brezkontaktnih nalepk (»tag«), ki temelji na plačilni shemi transakcijskih tokov HCE, olajšuje delo množično sprejetim programskim aplikacijam za mobilno plačevanje in skrajšuje čas za trženje za izdajatelje in ponudnike sistemov v oblaku.

ZAUPANJA VREDEN INTERNET/PREVERJANJE PRISTNOSTI

MALOPRODAJA/LOJALNOST

Syniverse Syniverse: mednarodna rešitev za preprečevanje goljufij

Sistem odobri transakcijo, če ugotovi, da imetnik kartice plačuje na isti lokaciji, kjer je zaznana tudi njegova mobilna naprava, s čimer se preprečuje goljufije. Sistem dokazuje svojo vsestranskost ter povezavo med varnostjo in zaupanja vredno maloprodajo, zato si je po mnenju sodnikov zaslužila zmago tudi v kategoriji MALOPRODAJA/LOJALNOST.

IZDELAVA in TESTI

COMPRION: OTAbility

Nabor različnih programskih modulov za lažje testiranje komponent, vključenih v komunikacijsko verigo OTA med “backend” strežniki in varnimi elementi.

ODKRITJA

Dynamics Inc: Open Loop/Closed Loop Multi Network Co-branded Card

Gre za kartico z gumbi, ki so povezani z določenim računom. Uporabnik s pritiskom na gumb izbere račun in podatki o računu se izpišejo na elektronskem traku, EMV ali v NFCpripomočku na kartici. Kartico se lahko uporablja na vseh čitalcih na svetu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku