Igre
17.05.2013 11:24

Deli z drugimi:

Share

Igričarji pozor! Revolucionarna konzola Nvidia Shield že junija

Podjetje Nvidia bo junija ponudilo v prodajo izjemno zmogljivo prenosno igralno konzolo Shield, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android in omogoča tekoče igranje tudi grafično najzahtevnejših iger. Za nakup novosti bo onkraj luže potrebno odšteti zgolj preračunanih 270 evrov.
Nvidia bo z vstopom na trg igralnih konzol povzročila pravo malo revolucijo.
Nvidia bo z vstopom na trg igralnih konzol povzročila pravo malo revolucijo.

Najbolj zagrizenim ljubiteljem iger bo že junija dosegljiva izjemno zmogljiva prenosna igralna konzola Shield podjetja Nvidia, ki bo povzročila pravo malo revolucijo. Novost maloprodajne vrednosti preračunanih 270 evrov namreč temelji na osnovi izjemno zmogljive strojne opreme in mobilnega operacijskega sistema Android, ki omogočata tekoče igranje tudi grafično najzahtevnejših iger. Sama naprava je za nameček le malenkost večja od igralnega ploščka konzole Xbox 360 in jo lahko preko izhoda HDMI priklopimo na zunanji zaslon ali celo domači televizor.

Inženirji podjetja Nvidia so tržno izjemno zanimivo prenosno igralno konzolo Shield opremili z zmogljivo mobilno platformo Tegra 4, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom IPS ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk. Za shranjevanje mobilnih iger in programske opreme je na voljo vgrajen pomnilnik s 16-gigabajti prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s kartico microSD do kapacitete 64 gigabajtov. Tudi vgrajena baterija ni od muh, saj zagotavlja do 10-urno neprekinjeno igranje iger in kar 24-urno gledanje filmov.

Prenosno igralno konzolo Nvidia Shield lahko za nameček povežemo še z grafičnimi karticami GeForce GTX in igramo računalniške igre kar na osebnem računalniku. Na novinca seveda lahko nameščamo tudi programsko opremo iz portala Google Play, saj je na njem prednameščen »čistokrvni« mobilni operacijski sistem Android 4.2.1 Jelly Bean. Igralna konzola Nvidia Shield bo junija naprodaj najprej v ZDA, nekoliko kasneje pa še na stari celini.


Prijavi napako v članku