Računalništvo, telefonija
13.06.2009 13:26
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igra zopet dežurni krivec za umor

Očetova puška je bila usodna za mlajšega brata.
Očetova puška je bila usodna za mlajšega brata.

Zadnje čase se zdi, da se vsakič, ko se zgodi kakršnokoli odmevno nasilno dejanje med mladostniki, vsi prsti takoj usmerijo v računalniške igre. Tovrstna gonja proti tej zabavni industriji je najbolj pristona v ZDA, kjer je tovrstnih odmevnih dejanj največ. Tokrat jo je skupil nek devetletnik iz ameriške zvezne države Mississippi, ki je zaradi izgubljene računalniške igre odštel po lovsko puško, da bi se maščeval.

Med prerivanjem se je orožje sprožilo in mlajšega brata zadelo v predel prsi. Strelna rana je bila tako huda, da je otrok umrl na kraju nesreče. Pri prerivanju je »sodeloval« njegov enajstletni brat, katerega pa po vsej verjetnosti ne bo doletela nobena kazen, saj je po mnenju tamkajšnjih oblasti šlo »zgolj« za nesrečo.

In to kljub tem, da je sprva enajstletnik trdil, da se je njegov brat ustrelil sam. Policija laži ni nasedla, saj je pri preiskovanju primera ugotovila, da je bila cev puške predolga, da bi se brat lahko sam ustrelil. Ob teh tragičnih primerih se vedno znova sprašujemo, kje je meja za upravičeno kritiko na račun (dostopnosti) nasilnih iger. Vsekakor pa naj bi tu veljalo pravilo, da so nasilne igre lahko kvečjemu le eden od faktorjev za tovrstna dejanja mladostnikov.


Prijavi napako v članku