Računalništvo, telefonija
18.01.2018 10:00
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Idealna priložnost za investicijo v Bitcoin, Eteherum in Ripple?

Idealna priložnost za investicijo v Bitcoin, Eteherum in Ripple?
Idealna priložnost za investicijo v Bitcoin, Eteherum in Ripple?

Na uredništvu Računalniških novic se že kakšen mesec preizkušamo v trgovanju s kriptovalutami. Najprej smo investirali v Bitcoin in Ethereum, najbolj znani kriptovaluti ta trenutek, nedavno pa v Ripple (in ponovno v Ethereum), katerega cena se je v začetku januarja izstrelila v nebo. Cena enega Rippla je namreč v enem dnevu poskočila iz 1 ameriškega dolarja na 3 ameriške dolarje. Od takrat je nato ponovno spet nekoliko padla in takrat smo se odločili za investicijo vanj. V zadnjih dneh pa so zgrmele cene vseh kriptovalut, eden od razlogov pa naj bi bila novica, da naj bi južnokorejska vlada prepovedala trgovanje z njimi, vse več pa se govori tudi o državni regulaciji kriptovalut (po celem svetu).

Prav ta drastičen padec cen, ki se je zgodil v zadnjih dneh, pa mnogi investitorji vidijo kot novo priložnost za cenovno ugoden nakup. Cene kriptovalut so namreč izredno volatilne in se iz dneva v dan spreminjajo. Zato tisti, ki verjamejo v tehnologijo blockchain, verjamejo, da bodo slej kot prej spet zrasle na svojo vrednost pred padcem. Počasi se to že nakazuje, saj so že začele plezati navzgor. A trenutno so v primerjavi s cenami pred padcem še vedno zelo ugodne.

Velik naval na borze

Tudi vas zanimajo kriptovalute in se sprašujete, kako kupiti Bitcoin, kako kupiti Ethereum in kako kupiti Ripple? Mi smo investiranje in trgovanje izbrali platformo Avatrade, ker je bila zelo enostavna in hitra za registracijo novega računa. Številne borze, na katerih lahko trgujete s kriptovalutami imajo namreč v zadnjem času zelo upočasnjeno delovanje in postopke aktivacije računov, saj se soočajo z velikim navalom novih uporabnikov. Pri Avatrade se lahko registrirate brez kakršnihkoli omejitev.

(79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

Kako kupiti Bitcoin in druge kriptovalute?

Nakup oziroma investicija v najbolj priljubljene kriptovalute je zelo enostavna na platformi Avatrade. Najprej se morate seveda registrirati (kar lahko storite na tej povezavi). V vodenem postopku morate izpolniti svoje osebne podatke ter potrditi svojo identiteto.

Potrjevanje identitete oziroma računa ni nikakršen bavbav, zato se vam ni treba ničesar bati. Pripravljeni ste na trgovanje s kriptovalutami. Pri tem bodite le previdni, da investirate le toliko denarja, kolikor ste ga potencialno pripravljeni izgubiti. Trg kriptovalut je namreč zelo volatilen, saj njihove cene nihajo iz dneva v dan, če ne kar iz ure v uro.

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEOLAB d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 051 877 877
Informacijske rešitve na dlani Neolab je pravi naslov, ko se podjetje znajde v poslovnih težavah ali potrebuje pomoč pri oblikovanju učinkovitih poslovnih procesov, do katerih ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več