Računalništvo, telefonija
24.12.2019 08:40

Deli z drugimi:

Share

Hyundai in Kia oblikujeta avtomobile z uporabo navidezne resničnosti

Navidezna resničnost je že močno ukoreninjena v razvojni proces avtomobilskih gigantov Hyundai in Kia.
Navidezna resničnost je že močno ukoreninjena v razvojni proces avtomobilskih gigantov Hyundai in Kia.

Navidezna in razširjena resničnost sta nedvomno eni izmed glavnih tem na tehnološkem področju. Ti sta namreč že dovolj napredovali in postali dovolj zmogljivi, da znata prikazovati že zelo realistične navidezne svetove, to pa prinaša ogromen potencial na področju zabave in igranju računalniških iger. Poleg tega navidezna in razširjena resničnost imata velik potencial tudi na poslovnem področju, in sicer na področju razvoja novih izdelkov. Tehnologija navidezne resničnosti je namreč že napredovala do te mere, da jo podjetji Hyundai in Kia uporabljata pri zasnovi oziroma oblikovanju novih avtomobilov.

Južnokorejska giganta Hyundai in Kia sta delovanje naprednega sistema za navidezno resničnost v razvojne namene javnosti predstavila v raziskovalnem in razvojnem centru Namyang v Južni Koreji. Ti sistemi dejansko uporabljajo več razvojnih aplikacij, ki ekipam oblikovalcev in inženirjev omogočajo ocenjevanje kakovosti vozil in pregled nad razvojem. Čeprav sta morali podjetji Hyundai in Kia v tehnologijo navidezne resničnosti vložiti okoli preračunanih 11,5 milijonov evrov, jim bo ta prinesla številne prednosti.

Z uporabo navidezne resničnosti med procesom raziskav in razvoja ter predproizvodnimi zmogljivostmi podjetji Hyundai in Kia napovedujeta do 20-odstotno zmanjšanje časa razvoja vozil in do 15-odstotno zmanjšanje letnih stroškov razvoja. Poleg zmanjšanja stroškov razvoja naj bi navidezna tehnologija povečala tudi dobičkonosnost in pričela cikel povečanih naložb v raziskave in razvoj. To za ljubitelje avtomobilov Hyundai in Kia pa pomeni boljše avtomobile, ki bodo na voljo na trgu precej hitreje od konkurence.


Prijavi napako v članku