Računalništvo, telefonija
27.07.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Huawei nadaljuje vzpon na lestvici Fortune 500: Skočil je kar za 11 mest

Huawei nadaljuje vzpon na lestvici Fortune 500: Skočil je kar za 11 mest
Huawei nadaljuje vzpon na lestvici Fortune 500: Skočil je kar za 11 mest

Huawei nadaljuje s svojim že večletnim vzponom na znameniti lestvici najuspešnejših podjetij Fortune 500. Letos se je tako uvrstil na 61. mesto, kar v primerjavi z lanskim letom pomeni skok za 11 mest ter še bolj impresivnih 68 mest v primerjavi z letom poprej.


Na seznamu Fortune 500 so najuspešnejša podjetja razvrščena glede na njihove prihodke in dobiček, v primerjavi z drugimi podobnimi seznami, pa je tu poudarek tudi na velikosti podjetij. Razvrstitev na seznamu Fortune 500 je postala za podjetja pomemben referenčni podatek glede njihovih prednosti, velikosti in mednarodne konkurenčnosti. Prav tako pa velja za enega od parametrov svetovnega gospodarstva, ki presega meje ter narodnostne in kulturne razlike.

Huaweiev vzpon je več kot zaslužen, saj je podjetje na letni ravni zabeležilo 22-odstotno povečanje prihodkov in 27,5-odstotno povečanje dobička. Kljub temu pa Huaweiva uspešnost presega donosnost.

»Naš kontinuiran vzpon na lestvici Fortune 500 je še en pomemben pokazatelj uspešnosti našega podjetja v letu 2019,« je dejal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer BG. »Naša predanost k zagotavljanju najnovejših tehnologij našim uporabnikom, s poudarkom na inovacijah, ki jih dosegamo z nenehnim vlaganjem v raziskave in razvoj, nas je popeljala do rekordnih uspehov.«

Letos se je Huawei uvrstil tudi na 47. mesto vodilne lestvice 100 najboljših svetovnih blagovnih znamk BrandZ. V veliki meri gre izjemno uvrstitev pripisati izjemnim izdelkom, kot so napredna kamera telefona Huawei P30, neprimerljive tehnološke inovacije v prepogljivem telefonu Huawei Mate X in zmogljivost težko pričakovanega telefona Huawei Mate 20 X (5G).

Uporabniki so vedno na prvem mestu

Huawei torej orje ledino na številnih področjih tehnološkega razvoja, vendar pa na prvo mesto vedno postavlja svoje uporabnike. Tako je nedavno naznanil tekmovanje Huawei InFocus 2019, s katerim želi odpreti vrata nadobudnim navdušencem nad fotografijo ter pokazati, da je na svetu še veliko neodkritih lepih kotičkov, ki jih odkrijemo, če se le malo ozremo okoli sebe.

Zahvaljujoč napredku pametnih telefonov visoka kakovost fotografij namreč ni več privilegij profesionalnih fotografov z visoko specializirano fotografsko opremo. Fotografiranje je mnogo bolj prilagodljivo in posameznik lahko po zaslugi pametnega telefona v vsakem trenutku postane fotograf. Tekmovanje InFocus je namenjeno vsem uporabnikom naprav Huawei, ki lahko svoja fotografska ali video dela oddajo prek spletne strani tekmovanja, zmagovalce pa čakajo zelo privlačne nagrade.

Huawei pa je pripravil tudi posebno ugodnost za nove kupce njihovih telefonov serije P30. Ponudil jim je celovit vzdrževalni program Huawei jamstvo, v katerem bo poskrbel za njihove naprave, če jih doleti kakšna nepredvidena nesreča. Ugodnosti bodo deležni vsi kupci telefonov serije P30, ki telefon kupijo med 10. in 31. julijem 2019 ter ga v tem času tudi registrirajo v aplikaciji HiCare. V času veljavnosti ugodnosti so uporabniki upravičeni do brezplačne enkratne garancijske menjave razbitega ali poškodovanega zaslona in/ali zadnje strani, do katerega pride zaradi nenamernega padca, udarca ali stiskanja med običajno uporabo.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577