Računalništvo, telefonija
18.09.2010 13:04

Deli z drugimi:

Share

HTC je razkril telefona HTC Desire HD in Desire Z z novo tehnologijo HTC sense in htcsense.com

HTC Desire HD in HTC Desire Z
HTC Desire HD in HTC Desire Z

Družba HTC, globalni ponudnik pametnih telefonov, je predstavila novo izkušnjo HTC Sense na novih androidnih telefonih HTC Desire HD in HTC Desire Z. Z novo izkušnjo HTC Sense družba HTC nadaljuje z močno osredotočenostjo na uporabnike, kjer ljudi postavlja v središče tako, da ustvarja telefone, ki delujejo na bolj oseben in naraven način. HTC Sense predstavlja številne pomembne inovacije, vključno s serijo brezplačnih povezanih storitev, imenovanih HTCSense.com, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo na mobilnih telefonih HTC.

HTC Sense

Prenovljena tehnologija HTC Sense ponuja številne izboljšave, ki uporabnikom ponujajo naprednejše načine zajemanja, ustvarjanja, deljenja in dostopanja do multimedijskih vsebin. Najnovejše izboljšave na fotoaparatu uporabnikom omogočajo snemanje video vsebin v HD tehniki ter snemanje in urejanje fotografij s pomočjo različnih zabavnih učinkov. Z aplikacijo HTC Locations, novo in izboljšano izkušnjo rabe zemljevidov, lahko uporabniki v trenutku dostopajo do zemljevidov, brez zamudnega nalaganja s spleta ali morebitnih doplačil za roaming.

HTC Sense vključuje tudi novo spletno »e-reading« izkušnjo s spletno knjigarno, ki jo omogoča KoboTM. Ob tem ponuja tudi nov, za mobilne telefone optimiziran e-čitalnik, ki uporabniku omogoča označevanje, komentiranje in hitro iskanje definicij ter prevajanje nepoznanih izrazov.

HTCSense.com

Z novo storitvijo HTCSense.com lahko uporabniki preprosto upravljajo z mobilno izkušnjo prek njihovih HTC telefonov ali osebnih računalnikov. Tako lahko denimo locirajo izgubljeni telefon s tem, da sprožijo zvonjenje, četudi je nastavljeno na tiho, ali da ga poiščejo na zemljevidu. Če je bil telefon izgubljen ali ukraden, ga lahko na daljavo zaklenejo, preusmerijo klice in sporočila na drug telefon, pošljejo sporočilo na telefon in poskrbijo za njegovo vračilo, ali pa na daljavo z njega izbrišejo vse osebne podatke. HTCSense.com omogoča preprosto nastavljanje novega HTC telefona ali dostopanje do arhiviranih mobilnih vsebin kot so kontakti, SMS sporočila in zgodovina klicev – vse to z brskalnika na osebnem računalniku. Uporabniki si lahko prav tako prilagodijo telefone z ekskluzivnimi HTC vsebinami kot so ozadja, zvoki in vtičniki.

HTC Desire HD

HTC Desire HD je s svojim velikim 4,3-palčnim LCD zaslonom ter Dolby Mobile in SRS virtualnim zvokom odraz izjemnih multimedijskih vsebin, hkrati pa je tudi prvi tovrstni telefon, ki ga poganja novi 1GHz procesor 8255 Snapdragon. HTC Desire HD omogoča snemanje vsebin v HD tehniki (720p) in ima vgrajeno 8-megatočkovno kamero z dvojno bliskavico.

Zasnovan po tradicionalni podobi svojega predhodnika, telefona HTC Legend, ima tudi HTC Desire HD ohišje izdelano iz enega samega kosa čvrstega aluminija in je odraz kakovosti ter moči, po katerih slovi HTC. Ob vsem tem vključuje tudi možnost HTC Fast Boot, ki uporabniku omogoča hitro klicanje in hitrejše preverjanje e-poštnih sporočil.

HTC Desire Z

Tistim, ki so nenehno v gibanju, HTC Desire Z omogoča hitro in enostavno povezovanje s prijatelji na Facebooku in Twitterju, ali pa s sodelavci in strankami v službi. Prepoznavna lastnost telefona je QWERTY tipkovnica, ki se hitro odpira, namenjena pa je hitremu in priročnemu tipkanju sporočil. Tipkovnica vključuje številne bližnjice in dve prilagodljivi tipki za hiter dostop do osnovnih funkcij, ne da bi bilo pri tem potrebno dostopati do menija. HTC Desire Z omogoča tudi snemanje video vsebin v HD tehniki (720p), opremljen pa je s 5-megatočkovno kamero s samodejno bliskavico. Je prvi tovrstni telefon, ki ga poganja novi 800MHz procesor Qualcomm 7230, za izboljšano delovanje in daljšo življenjsko dobo baterije pa ima vgrajeno opcijo HTC Fast Boot.

Razpoložljivost

HTC Desire in HTC Desire Z bosta prek mobilnih operaterjev in maloprodaje na večjih evropskih in azijskih trgih dostopna od letošnjega oktobra dalje, HTC Desire Z pa bo v ZDA na voljo predvidoma ob koncu letošnjega leta.


Prijavi napako v članku