Tablični računalniki
30.07.2013 07:49

Deli z drugimi:

Share

HP s tablico za 75 evrov?

Podjetje HP naj bi v sodelovanju z ameriško verigo trgovina Wallmart kmalu ponudilo v prodajo posebno inačico cenovno nadvse ugodnega tabličnega računalnika družine Slate. Za nakup novosti v prosti prodaji naj bi bilo potrebno odšteti zgolj preračunanih 75 evrov.
Cenejši tablični računalnik Slate podjetja HP bo pisan na kožo predvsem srednješolcem in študentom.
Cenejši tablični računalnik Slate podjetja HP bo pisan na kožo predvsem srednješolcem in študentom.

Ker miniaturni tablični računalnik Slate 7 podjetja HP ni šel dobro v prodajo, je računalniški gigant pred kratkim njegovo maloprodajno ceno v ZDA znižal na vsega preračunih 110 evrov. Ker tudi občutno znižanje cene ni prineslo pričakovanih rezultatov, so se na spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje HP v sodelovanju z ameriško verigo trgovina Wallmart kmalu ponudil v prodajo posebno inačico tabličnega računalnika družine Slate, za katerega naj bi bilo potrebno odšteti zgolj preračunanih 75 evrov. Novost naj bi bila onkraj luže naprodaj tik pred pričetkom novega šolskega leta.

O najcenejši različici tabličnega računalnika HP družine Slate trenutno ni znanega veliko. Na spletu se širijo govorice, da naj bi bila novost opremljena s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.024 x 600 slikovnih točk, enojedrnim Intelovim procesorjem družine Atom s sredico Medfield ter vgrajenim pomnilnikom z osmini gigabajti prostora, ki bo kakopak razširljiv preko pomnilniške kartice microSD. Podjetje HP naj bi novo cenovno ugodno tablico družine Slate razkril najkasneje do konca avgusta.

Vas zanima več iz te teme?
HP tablični računalniki

Prijavi napako v članku