Prenosni računalniki
21.09.2013 07:21

Deli z drugimi:

Share

HP s prvim prenosnikom z možnostjo upravljanja brez dotika

Prenosni računalnik Envy 17 Leap Motion Edition bomo lahko upravljali tudi brez dotika!
Prenosni računalnik Envy 17 Leap Motion Edition bomo lahko upravljali tudi brez dotika!

Podjetje HP je predstavilo nadvse zanimivi prenosni računalnik Envy 17 Leap Motion Edition, ki kot prvi ponuja možnost upravljanja brez dotika. Novost je namreč opremljena z naprednim sistemom podjetja Leap Motion, ki geste prepozna tudi v primeru, da se s prstom fizično ne dotaknemo površine zaslona. Ker so inženirji podjetja HP miniaturno napravo za prepoznavo gest »vgradili« pod tipkovnico, ta uporabnike pri »običajnem« delu ne ovira.

Novi prenosnik podjetja HP bodo znali ceniti predvsem tisti, ki imajo zaradi narave dela pogosto umazane prste oziroma ne želijo pustiti motečih prstih odtisov na zaslonu ter tisti, za katere sta računalniška tipkovnica in miška že del preteklosti. Ker natančnost narave podjetja Leap Motion znaša kar 0,01 milimetrov, je ta uporabna za upravljanje z grafičnim vmesnikom operacijskega sistema, 3D risanje, upravljanje s spletnim brskalnikov, prebiranje elektronskih knjig, igranje iger in še mnogo več. Uporabnikom je preko namenskega portala trenutno na voljo več kot 100 programski oprem, ki so polno združljive z napravo podjetja Leap Motion.

Podjetje HP bo prenosni računalnik Envy 17 Leap Motion Edition ponudilo v prodajo v drugi polovici oktobra. Trenutno je znano le to, da bo novost opremljena z Intelovim procesorjem Haswell, grafično kartico Nvidia in da bo onkraj luže za vstopno različico potrebno odpreti preračunanih 775 evrov oziroma okoli 1.050 evrov v Evropi.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku