Računalništvo, telefonija
09.02.2004 14:28

Deli z drugimi:

Share

HP s prevzemi krepi svojo strategijo razvoja

HP je podpisal dogovor o prevzemu dveh podjetij, ki se ukvarjata z razvojem programske opreme za upravljanje z razvejanimi sistemi IT: Novadigm Inc. iz New Jerseya in podjetje Consera Software iz Washingtona. S tem bo HP močno okrepil in avtomatiziral svoja programska orodja HP OpenView. Kupcem bo ponujal rešitve za centralno vodenje celotne IT, ne glede na razvejanost ali kompleksnost posameznih sistemov.

Novadigm podjetje razvija programsko opremo, ki avtomatizira standardne postopke uvajanja sprememb v obstoječo IT v različnih okoljih. Prav tako s svojimi rešitvami omogoča avtomatizacijo različnih konfiguracij znotraj obstoječe IT. Na ta način se samodejno izbere ravno tista programska oprema, ki je pristojna za upravljanje s točno določenim sistemom. Podjetje Consera se ukvarja z izdelavo programske opreme, ki posamezniku omogoča konfiguracijo lastne IT na način, da se samodejno prilagaja spreminjajočim se poslovnim zahtevam.
HP bo tako ponujal rešitve, ki bodo podjetjem omogočale zanesljivo sledenje lastne politike upravljanja z viri. Omogočale bodo upravljanje in povezovanje ključnih procesov med več strežniki, bazami podatkov, pomnilniki, omrežji in aplikacijami. Upravljanje s povezovanjem različnih sistemov IT bo podjetjem med ostalim omogočilo kakovostnejše pridobivanje in vodenje podatkov o kupcih.


Prijavi napako v članku