Monitorji
06.06.2010 11:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP poslal na trg S-IPS monitor, ki zmore prikazati 1,07 milijard barv

Specifikacije monitorja ZR30w obetajo veliko.
Specifikacije monitorja ZR30w obetajo veliko.

Hewlett-Packard je pripravil zelo zanimiv monitor z imenom ZR30w, s katerim bo spremljanje svetovnega prvenstva v nogometu marsikomu v še večji užitek. Glede na to, da gre za monitor z matriko S-IPS, lahko od njega pričakujemo zelo dober vidni kot ter zelo dobre barve. Slednje naj bi bile po podatkih proizvajalca še posebej dobre, saj naj bi bil monitor zmožen prikazati kar 1,07 milijard barv. Za primerjavo lahko povemo, da povprečen monitor danes prikaže 16,7 milijona barv.

Monitor ZR30w se ponaša s kar 30-palčno (76,2-cm) diagonalo, s čimer omogoča več kot dovolj delovnega prostora za raznorazna opravila. Resolucija monitorja gre vse tja do 2560 x 1600. Pozabiti ne smemo na še eno pomembno karakteristiko monitorjev – odzivni čas. Ta je pri monitorju ZR30w soliden, saj znaša sedem milisekund, kar bo za občasne igričarje verjetno povsem zadovoljivo. Monitor omogoča tudi DisplayPort ter DVI.

Glede na karakteristike monitorja, je temu primerna tudi njegova cena. Za ta monitor je namreč potrebno odšteti natanko 1.299 dolarjev (1.056 evrov). Kupite ga lahko na uradni spletni strani podjetja Hewlett-Packard.

Vas zanima več iz te teme?
HP monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku