Računalništvo, telefonija
16.08.2010 16:28

Deli z drugimi:

Share

HP med vodilnimi ponudniki večfunkcijskih naprav in tiskalnikov

HP vodilni ponudnik večfunkcijskih naprav in tiskalnikov?
HP vodilni ponudnik večfunkcijskih naprav in tiskalnikov?

HP je najavil, da ga je podjetje Gartner v najnovejšem poročilu Magic Quadrnat uvrstilo med vodilne ponudnike večfunkcijskih naprav in tiskalnikov.

Gartner je vodilni ponudnik raziskav in svetovanja na področju informacijskih tehnologij. Poročila z naslovom Magic Quadrant razvrščajo ponudnike tako glede na njihovo zmožnost uspešnega zagotavljanja izdelkov in rešitev kot tudi glede na celovitost njihove vizije.

Gartner je v svojem poročilu zapisal, da »programska oprema, vertikalne rešitve in integracija storitev igrajo pomembno vlogo ob odločitvah o nakupu pisarniških tiskalnikov in večfunkcijskih naprav. Običajna merila, kot sta hitrost in način podajanja dokumentov pri tiskanju v pisarnah, se umikajo dejavnikom, kot sta zmožnost integracije strojne opreme in vpeljava programskih aplikacij, s katerimi je mogoče tiskalniške naprave povezati s poslovnimi sistemi za upravljanje dokumentov. Resnične razlike med ponudniki je danes mogoče najti pri zmožnostih nadzora na daljavo, funkcionalnostih za odkrivanje težav, varnosti in drugih dejavnikih.«

HP je pred kratkim predstavil rešitve, ki izkoriščajo spletne, mobilne in varnostne tehnologije, obenem pa strankam nudijo tudi nove načine za tiskanje in upravljanje svojih informacij. HP je s številnimi predstavljenimi novostmi prikazal svojo vizijo sprememb na trgu. Podjetje je tako predstavilo prvi tiskalnik s povezavo s spletom, ki uporabnikom omogoča tiskanje od kjerkoli brez uporabe osebnega računalnika. Poslovni uporabniki lahko izkoristijo rešitev HP ePrint Enterprise Solution, s katero lahko tiskajo neposredno z naprav BlackBerry.


Prijavi napako v članku