Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
29.02.2024 15:15

Deli z drugimi:

Share

HONOR na MWC 2024 s poudarkom na umetni inteligenci

HONOR, Qualcomm in GSMA skupaj zagovarjajo umetno inteligenco, osredotočeno na človeka, ter poudarjajo svojo zavezanost odprtemu sodelovanju in zaščiti zasebnosti.

Na dogodku MWC Barcelona 2024 je George Zhao, izvršni direktor HONOR Device Co., Ltd., stopil na oder z vodilnimi v panogi na panelni razpravi, ki je spodbudila razmišljanje. John Hoffman, izvršni direktor GSMA Ltd., in Alex Katouzian, generalni direktor skupine, MCX, Qualcomm Technologies, sta prav tako sodelovala na seji “Putting People First in AI Development: Key Considerations for Building AI for Smart Devices” , Inc. Skupaj sta poudarila pomen ustvarjanja naprav z umetno inteligenco, ki podpirajo intuitivno izkušnjo, osredotočeno na človeka, hkrati pa zagotavljajo zasebnost uporabnikov.

Verjamemo, da bo umetna inteligenca preoblikovala operacijski sistem in obnovila našo prihodnjo izkušnjo s pametnimi telefoni. HONOR bo izboljšal našo strategijo umetne inteligence z integracijo v sistem MagicOS in vse naprave HONOR ter tako zagotovil izkušnjo, osredotočeno na človeka, ki z vsako interakcijo navdušuje naše uporabnike,” je dejal Zhao, ki poudarja HONOR-jevo zavezanost razvoju naprav z umetno inteligenco, ki so zasnovane v srediče uporabnikovih zahtev.

HONOR-jevo strokovno znanje o umetni inteligenci na napravah je bilo dokazano z lansiranjem sistema MagicOS 8.0 na MWC, ki je v celoti integriral umetno inteligenco na ravni platforme in prvi uporabniški vmesnik na podlagi namena (IUI) v industriji. MagicOS 8.0 se ponaša z Magic Portal, funkcijo priporočil bližnjic na podlagi namena, ki uporabnikom omogoča nemoteno preklapljanje in dostop do storitev med aplikacijami z enim samim potegom. Podpira 100 glavnih aplikacij po vsem svetu.

HONOR se je prav tako povezal s podjetjem Qualcomm, da bi prikazal uporabo odprtokodne Llame 2 na novem HONOR Magic6 Pro, s čimer je pokazal moč UI v napravi tudi za uporabo brez povezave.

Sprejemanje odprtega ekosistema

HONOR je pionir odprtega ekosistema, ki vabi globalne partnerje, kot sta Qualcomm in GSMA, da združijo moči. “S spodbujanjem odprtega sodelovanja ustvarjamo izkušnje UI na napravi v korist potrošnikov,” je opozoril Zhao.

Ljudem želimo olajšati razvoj in inovacije na naših platformah. Sodelovanje in odprtost sta odlična za industrijo, zato je sodelovanje Qualcomma z našimi partnerji ključnega pomena. Verjamemo, da bodo inovacije in tehnologija okrepile naša partnerstva. Dokler lahko še naprej uvajamo inovacije in sodelujemo z našimi partnerji, je naš potencial resnično neomejen,” pravi Katouzian.

John Hoffman je dodal, da “je umetna inteligenca pripravljena narediti revolucijo v vsem, in veseli smo, da podjetja, kot sta HONOR in Qualcomm, izkoriščajo tehnologijo umetne inteligence v napravah za inovacije pametnih naprav, ki krepijo življenja ljudi. GSMA je v sodelovanju s HONOR-jem predstavil tudi dokument “Vizija 6G terminalov”, ki opisuje veliko vizijo razvoja 6G terminalov v dobi umetne inteligence in začrta smer prihodnjega napredka industrije.”

Na človeka osredotočena strategija umetne inteligence za vse scenarije

Po besedah Georga ​​Zha je trenutni val odkritij umetne inteligence brez primere v zgodovini in bo imel velik vpliv na pametne naprave. HONOR-jeva strateška usmeritev je vnesti umetno inteligenco v MagicOS z uvedbo prvega uporabniškega vmesnika na podlagi namena (IUI) v panogi, ki vključuje novo jedro operacijskega sistema (kernel), nov uporabniški vmesnik in medsebojno povezan ekosistem, ki ga poganja UI, na napravah od pametnih telefonov do osebnih računalnikov, ki uporabnikom zagotavljajo izkušnjo med napravami v več napravah, več aplikacijah in več ekosistemih.

Umetna inteligenca in LLM na ravni platforme omogočata HONOR-ju brezhibno integracijo naprav z umetno inteligenco, kot so računalniki z umetno inteligenco in pametni telefoni z umetno inteligenco, v vsakdanje življenje uporabnikov, razumevanje njihovih namenov in predvidevanje njihovih potreb,” je delil Zhao. Dodal je, da več ko potrošniki uporabljajo te naprave, bolj prilagojena in uporabna postane izkušnja.

Alex je opazil tudi selitev obdelave UI iz oblaka v osebne naprave – vključno s pametnimi telefoni in računalniki. “Z boljšo kvantizacijo ali redukcijo modela in z roko v roki z našimi partnerji, kot je HONOR, in drugimi industrijskimi partnerji, kot so prodajalci OS, bomo lahko izkoristili to zmogljivost [umetne inteligence v oblaku] in podatke ter več tega premaknili v napravo. Potencial rasti za UI v napravi je skoraj neomejen.”

Varnost kot osnova umetne inteligence

Umetna inteligenca ne more obstajati brez temeljev varnosti,” je dejal Zhao in izpostavil HONOR-jevo načelo PFAST pri razvoju umetne inteligence – zasebnost, pravičnost in odgovornost, varnost ter zanesljivost, preglednost in možnost nadzora. “Industrijo pozivamo k sodelovanju pri upravljanju umetne inteligence, da bi zagotovili zasebnost in varnost posameznikov,” je pozval Zhao.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Honor.
Vas zanima več iz te teme?
HONOR telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več