Računalništvo, telefonija
04.10.2011 15:31

Deli z drugimi:

Share

Hladilna pošast

K2 je velik hladilnik, sestavljen iz dveh ogromnih stolpov pločevine, ki sta z bazo povezana vsak preko osem toplovodnih cevi.
K2 je velik hladilnik, sestavljen iz dveh ogromnih stolpov pločevine, ki sta z bazo povezana vsak preko osem toplovodnih cevi.

Skladno z najavami izpred petih mesecev, je podjetje Alpenföhn predstavilo nov hladilnik, zasnovan za uporabnike, ki potrebujejo maksimalno učinkovitost zračnega hlajenja procesorja. Nov hladilnik nosi oznako K2, po drugem najvišjem vrhu svetu, s čemer podjetje Alpenföhn nadaljuje s tradicijo poimenovanja svojih modelov po legendarnih vrhovih. K2 je velik hladilnik, sestavljen iz dveh ogromnih stolpov pločevine, ki sta z bazo povezana vsak preko osem toplovodnih cevi. Na zunanjem delu se nahaja 120-milimetrski, medtem ko je v sredico lociran 140-milimetrski Wing Boost ventilator. Dodatno je mogoče na prosto zunanjo stranico dodati še tretji 120-mm ventilator.

Oba priložena ventilatorja se napajata preko 4-pinskega priključka, ki omogoča enostavno PWM upravljanje preko matične plošče. Glede na to, da ima večina matičnih plošč le po 1 takšen kontektor, je v paketu dodan še ustrezen razdelilnik. Pri najnižjih vrtljajih ventilatorja ustvarita za 8 in 10 dB hrupa, medtem ko se glasnost lahko poveča tudi do 25 dB.

Kombinacija bakra (toplovodne cevi in baza), aluminija (hladilni lističi) in niklja, ki se uporablja kot zaščitni premaz, so zaslužni za dokaj visoko težo 1.050 gramov. Alpenföhnov K2 je združljiv z vsemi x86 procesorji, predstavljenimi v zadnjih letih (Socket AM2/AM3/FM1, LGA-775, LGA-1155/1156, LGA-1366). Priporočena maloprodajna cena hladilnika se giblje nekje na 75 evrih.


Prijavi napako v članku