Programska oprema
08.10.2006 07:42

Deli z drugimi:

Share

Hitro do točnih, ažurnih in popolnih dokumentov

Samopostrežni hitri dostop do natančnih aktualnih podatkov, priprava poročil in aktualnih dokumentov v nekaj sekundah, varna in učinkovita izmenjava podatkov prek spleta ter preprosta združljivost z okoljem Microsoft Office so značilne prednosti uporabe orodja BusinessObjects Live Office, za katerega je po novem podpora na voljo tudi pri nas.

V dinamičnem poslovnem okolju polnem sprememb je pot do dokumentov z ustreznimi ažurnimi podatki pogosto zelo dolga in neučinkovita. Različni podatki se shranjujejo v ločenih sistemih katerih uporaba je vsaj drugačna, če ne tudi zahtevna, ko pa podatek vnesemo ali popravimo v enem od sistemov, s tem še ni jamstva, da bo tak posodobljen podatek takoj v vseh dokumentih in na voljo vsem uporabnikom v podjetju. Kroženje dokumentov po e-pošti pa kar kmalu pripelje do tega, da uporabniki nimajo iste različice dokumenta in ob tem nastajajo dodatne dileme glede pravilnosti podatkov v posamezni verziji. Velike izgube dragocenega delovnega časa zaradi iskanja podatkov v besedilih, razpredelnicah in predstavitvah – nekatere raziskave omenjajo tudi zaskrbljujočih 40 odstotkov – pomenijo tudi nepotrebne stroške za podjetje in nezadovoljstvo za zaposlene.

Programsko orodje BusinessObjects Live Office se preprosto združi z uporabniku znanim okoljem Microsoft Office in omogoča, da si vsak sam v hipu postreže s tekočimi informacijami. Po prijavi v enotni osrednji sistem za dostop do pomembnih podatkov bodo intuitivni čarovniki in orodjarne uporabnika vodili do hitrega in preprostega vstavljanja podatkov v dokumente pisarniške zbirke Office. BusinessObjects Live Office zagotovi, da se ob vsakem posodabljanju oblika in podoba obstoječega dokumenta ohrani, vendar vsakokrat z najbolj svežimi relevantnimi podatki, uporabniku pa je seveda omogočeno, da z znano funkcionalnostjo programov Word, PowerPoint in Excel nove dokumente priredi svojim željam in potrebam. Izbrati je mogoče tudi samodejno posodabljanje poljubnega nabora dokumentov, ki bodo tako brez dodatnih posegov vedno odsevali popolnoma pravilno in tekoče stanje. Za podrobnejšo analizo podatkov je mogoče spreminjati podatkovne filtre in formule, celotna oblika in izračuni pa se ob tem ohranijo.

Skupno sprejemanje odločitev pa bo še lažje z deljenjem dokumentov prek spleta, saj je Live Office obenem ogrodje za upravljanje z dokumenti v platformi poslovne inteligence BusinessObjects Enterprise. Izmenjava dokumentov Office bo tako varna, brez strahov, da bi po podjetju krožilo več različnih verzij dokumenta ali da bi si nepooblaščeni lahko ogledali poslovno pomembne ali občutljive dokumente. Dokumenti, objavljeni v BusinessObjects Enterprise so namreč takoj dosegljivi prek spleta, denimo na internih portalih podjetja, vendar vedno le skladno z varnostnimi nastavitvami s katerimi zagotovimo, da vsak uporabnik vidi natanko samo tiste podatke in dokumente do katerih je upravičen. Četudi dokument pomotoma zaide do nepooblaščenega uporabnika ga ta vendarle ne bo uspel pogledati.

Pri uvajanju informacijskih rešitev Business Objects nudita podjetji Abit d.o.o. in UT d.o.o. celovito podporo pri vseh fazah, od načrtovanja in razvoja do izobraževanja uporabnikov in skrbnikov ter vzdrževanja aplikacije.


Prijavi napako v članku