Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
05.06.2023 10:15

Deli z drugimi:

Share

Hisense je v Sloveniji predstavil portfelj televizorjev za 2023

Kaj obljubljajo? Mini-LED televizorji za 600, 700 €?

Hisense se je uveljavil kot eden izmed največjih in najboljših proizvajalcev televizorjev v zadnjih letih. Letos želijo še stopničko višje.

Osredotočili se bodo na širitev tehnologije Mini-LED. Predstavili so tudi nekaj izredno dostopnih Mini-LED modelov, vključno z modeloma U6 in U7, ki bosta na voljo za zelo spodobnih 649 in 749 €. Popestrili bodo dogajanje tudi na vrhu pri modelih ULED X, kjer so se osredotočili na boljšo igralno izkušnjo, najnovejše povezljivostne tehnologije in ostale TV dobrote. Še naprej pa si prizadevajo, da bi laserski televizorji postali splošno razširjeni.

Poglejmo si, kaj so pripravili za leto 2023.

Hisense A serija pametnih televizorjev dobila manjše izboljšave

Na dnu prehranjevalne verige so Hisense televizorji dobili nekatere potrebne prevetritve. To so televizorji, ki ne bodo navduševala s tehnologijo, ampak z dostopno ceno za vse tiste, ki ne potrebujejo najboljše kar ponuja TV tržišče.

Predstavili so kar nekaj modelov:

 • Hisense A4 so 32- in 40-palčni HD televizorji z lanskoletnim operacijskim sistemom VIDAA U6, pametno povezljivostjo, Wi-Fi povezavo in že vgrajenim sistemom Game Mode za prilagojeno gaming izkušnjo.
 • Hisense A5 so naredile prehod na FullHD ločljivost (1920 x 1080) s tehnologijo QLED. Vgrajene so vse funkcionalnosti iz A4 serije z možnostjo prilagajanja stojala.
 • Hisense A6 so prvi predstavniki 4K ločljivosti. Na voljo bodo v diagonalah od 43 do 85 palcev. Vgrajen je slikovni standard Dolby Vision, pri večjih diagonalah pa tudi Smooth Motion.

V srednjem razredu bodo kraljevali Hisense A7, E7 in E7 Pro televizorji.

 • Hisense A7 in E7 še nadgradijo serijo A6 z Dolby Atmos, Game Mode Plus. Na voljo bodo v diagonalah 43, 50, 55, 65 in 75 palcev.
 • Hisense E7 Pro je njihov zastavonoš srednjega razreda. Nadgradili so tehnologijo gladkega gibanja (Ultra Motion) in vgradili prve gaming funkcije (dinamično osveževanje 144 Hz Game Mode Pro, AMD FreeSync Premium). Je tudi linija, ki je naredila preskok na najnovejši operacijski sistem VIDAA U7. Vgrajena je tudi podpora povezljivost z WiSA produkti.

Mini-LED Hisense televizorji za vsakega uporabnika

Mini-LED je najnovejša zaslonska tehnologija, kar pomeni, da se za prevlado na trgu bojujejo z OLED in QLED televizorji. Kaj pa sploh je Mini-LED televizor?

Mini-LED si lahko predstavljate kot nadgrajeno različico tehnologije LED. Kot pove že samo ime, so v ozadju televizorjev Mini LED vgrajene manjše diode LED kot v običajnih modelih z osvetlitvijo LED, kar pomeni, da je lahko v ozadje vgrajenih veliko več diod LED. Več diod LED pa omogoča več posameznih območij zatemnjevanja, kar omogoča boljši nadzor nad osvetlitvijo različnih delov slike.

Običajno več diod LED pomeni več območij zatemnitve in teoretično boljši kontrast, kompleksnejšo osvetlitev ter v idealnem primeru sliko, ki je udarna, a tudi bolj realistična. Televizorji Mini-LED so lahko in so običajno svetlejši od televizorjev OLED, in čeprav je resnično popolna črna barva na splošno prevelik zalogaj za Mini-LED televizorji, se ji lahko zelo dobri televizorji približajo. To je dejavnik, ki je doslej gnal cene v višave.

Hisense želi to spremeniti.

 • Hisense U6 je Mini-LED televizor, ki bo v Sloveniji naprodaj za samo 649 €.
  • Dolby Atmos, Dolby Vision, HDR10+
  • Presenetila nas je malenkost slabša svetilnost (600 nit)
 • Hisense U7 je po našem mnenju bolj privlačna izbira
  • Cena je še vedno zelo impresivna (749 €), vendar za to dobimo skoraj dvakrat boljšo svetilnost (1000 nit), zaslon proti bleščanju in še več zatemnitvenih con.
  • Vgrajene so tudi tehnologije VRR (144 Hz), AMD FreeSync Premium, najnovejši operacijski sistem VIDAA 7 …
 • Hisense U8 je opremljen z zaslonom Mini-LED Pro, ki še dodatno poživi barve, izboljša svetilnost (1.500 nit) in poveča število zatemnitvenih con na več kot 1000 pri večjih diagonalah (65 in 75 palcev). Razumljivo gre za 4K ločljivost z vsemi že doslej naštetimi TV igračkami (VRR, FreeSync, Dolby Atmos/Vision …)
  • Na voljo bo tudi najnovejši Wi-Fi 6E, ki bo predvsem koristil igričarjem, tudi 144 Hz bo zgolj igrača za PC gamerje, manj za konzolne navdušence, ki so pri PS5 in Xbox X omejeni na 120 Hz.

Hisense je predstavil tudi svoj največji napredek na področju tehnologije LED doslej – televizor ULED X.

ULED X ima več kot 5.000 območij lokalne zatemnitve in največjo svetilnost 2.000 nitov s svojim dinamičnim zaslonom X-Display. Čipovje Hi-View Engine X omogoča tudi prvi 16-bitni algoritem za nadzor svetlobe, s katerim je mogoče doseči trikrat večji okoljski kontrast in dvakrat večji dinamični razpon v primerjavi s televizorji OLED.

V Sloveniji bodo ULED X televizorji na voljo v dveh diagonalah, 65 in 85 palcev. Poleg novega čipovja je Hisense za svoj UX razvil tudi nov avdio sistem CineStage X, ki vključuje 80-vatni večkanalni avdio sistem 4.1.2 s 7 zvočniki, združen s sistemom Dolby Atmos.

Razširjen tudi asortima laserskih televizorjev

Povpraševanje po laserskih televizorjih, znanih tudi kot projektorji z zelo kratko projekcijo, se je v zadnjem letu eksponentno povečalo in Hisense želi izkoristiti ta naraščajoči trg.

Hisense L9H

Lanskoletni Hisense L9G je bil zelo dobro sprejet med uporabniki. Pohvalili so predvsem barvno natančnost in dobro svetilnost.

Letošnji Hisense L9H je nadgradnja lanskoletnega modela. Vanj so vstavili vse najboljše lastnosti predhodnika: trojni laserski svetlobni mehanizem TriChroma z Dolby Vision, ki zagotavlja osupljive barve in kontrast ter reproducira 107 % barvnega prostora BT.2020. Poleg tega ima svetilnost 3000 ANSI lumnov in HDR10.

Hisense nadgrajuje povezljivost modela L9H z dodatkom Wi-Fi 6E, da bi potrošnikom zagotovil stabilno in zanesljivo pretakanje ne glede na zahteve po vsebini. Airplay 2 omogoča enostavno oddajanje vsebin z mobilnih naprav IOS na zaslon.

L9H je na voljo v velikostih zaslona 100 in 120 palcev, zato je lahko dobra alternativa za klasični televizor v domačem gospodinjstvu ali pa konferenčni sobi.

Hisense L5H

Medtem ko je model L9G postavil standard za laserske televizorje, je Hisense L5G 4K Smart Laser TV potrošnikom omogočil visokokakovostno vstopno točko za izkušnjo na velikem zaslonu. Popolnoma novi Hisense L5H bo potrošnikom ponudil cenovno dostopno vstopno točko v kategorijo laserskih televizorjev. L5H je opremljen z enim samim modrim laserskim svetlobnim virom X-Fusion in novo podporo za Dolby Vision, ki izboljša izkušnjo gledanja z boljšimi kontrasti in barvno natančnostjo. 40W zvočniki v kombinaciji z Dolby Atmos pa bodo poskrbeli za dober prostorski zvok.

Hisense laserski televizorji se lahko pohvalijo s 25.000 delovnimi urami življenjske dobe.

Hisense misli resno v 2023. Veliko so stavili na dostopne Mini-LED televizorje, za katere upajo, da bodo navdušili širšo javnost in tehnologijo postavili v vsak povprečen slovenski dom. Ko bodo televizorji na voljo, bomo tudi v uredništvu z zanimanjem spremljali, kako se bodo dejansko odrezali najnovejši Hisense televizorji.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več