Tablični računalniki
02.05.2014 00:05

Deli z drugimi:

Share

Hibridni prenosni Acer Aspire Switch 10, ki vas bo očaral!

Hibridni Acer Aspire Switch 10 lahko iz prenosnika v tablico preobrazimo v zgolj nekaj sekundah.
Hibridni Acer Aspire Switch 10 lahko iz prenosnika v tablico preobrazimo v zgolj nekaj sekundah.

Podjetje Acer je ponudil v prodajo nadvse zanimivi hibridni prenosni računalnik, ki bo zlahka prepričal še tako zahtevnega uporabnika. Prenosno napravo Aspire Switch 10 lahko namreč uporabljamo tako v vlogi kompaktnega osebnega računalnika kot priročne tablice. Zaslon novosti namreč meri 10,1-palcev (25,6-centimetrov), njegova ločljivost pa znaša 1.366 x 768 slikovnih točk. Ker je tipkovnica na tablico pritrjena s pomočjo magneta, je preobrazba med mobilnima napravama hitra in enostavna.

Da hibridnemu prenosnemu računalniku Acer Aspire Switch 10 ne bi prehitro zmanjkalo moči, skrbijo še sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in 4-jedrni Intelov procesor Atom Z3745 frekvence 1,3 gigahercev (1,8 gigahercev v načinu Turbo). Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajeni pogon Solid State kapacitete 64 gigabajtov, po potrebi pa lahko uporabnik vgradi še 500 gigabajtni trdi disk. Napolnjena baterija pa zagotavlja do osem ur avtonomije.

Hibridni prenosni računalnik Acer Aspire Switch 10 bo junija najprej naprodaj onkraj luže, zanj pa naj bi bilo potrebno odšteti le preračunanih 275 evrov. Novost naj bi bila na evropskem trgu naprodaj še pred jesenjo.


Prijavi napako v članku