Računalništvo, telefonija
30.01.2006 15:13

Deli z drugimi:

Share

Hevreka! – prireditev, ki želi približati prihodnost

Mednarodna prireditev Hevreka! je lani prvič združila tri dogodke, ki so v preteklih letih predstavljali novosti s področja informacijske tehnologije, elektronike, avtomatike in elektronskih komunikacij. Uspešna formula za prikaz razvoja in raziskav bo letos doživela svoje nadaljevanje. Hevreka! 06 bo potekala med 4. in 8. aprilom na Gospodarskem razstavišču, njena vodilna misel pa je tokrat zajeta v sloganu “Pametna okolja”.

Tudi letos pri organizaciji Hevreke! sodelujejo gospodarstveniki, predstavniki razvojnih ustanov in znanosti ter državne uprave. Skupaj pripravljajo mednarodno razvojno, poslovno in izobraževalno prireditev, ki bo na enem mestu prikazala nove tehnologije, storitve in inovacije ter znanja in izdelke domačih in tujih proizvajalcev s področja naprednih tehnologij.

Organizatorji – Gospodarsko razstavišče in Infos – želijo, da Hevreka! na naštetih področjih postane najpomembnejši dejavnik za spodbujanje tehnološkega razvoja in prenosa znanja iz raziskovalne sfere v gospodarstvo v Srednji in JV Evropi. Za uresničitev te ideje so Hevreko! 06 zastavili drugače kot običajne sejemske prireditve. Poleg klasičnih razstavnih prostorov bodo podjetja in ostali nosilci znanja in idej sodelovali v različnih tematskih parkih, v katerih bodo obiskovalci lahko zaznali in doživeli različne tehnologije, se jih “dotaknili “, jih testirali in spoznavali njihovo uporabnost v življenjskem okolju. Vsebine tematskih parkov se bodo nanašale na najbolj aktualna dogajanja na posameznih strokovnih področjih kot so pametni dom, zabavna industrija in računalniške igre, e-država-mesto-vas, sodobno učenje, svet mobilnosti, svet interneta, TV v prihodnosti, e-zdravstvo, sodobno vodenje procesov, inteligentni prometni in cestninski sistemi in drugih. Obiskovalci prireditve Hevreka! 06 bodo lahko sodelovali tudi v različnih nagradnih igrah, delavnicah, ipd.

Za poslovno in strokovno javnost prireditelji pripravljajo širok program spremljevalnega dogajanja. Organizirane bodo mednarodne konference, okrogle mize, strokovna posvetovanja in predavanja priznanih strokovnjakov o različnih razvojnih temah in izzivih v Sloveniji, Evropi in svetu.
Na še eni, za sejme dokaj neobičajni obliki dela, na osrednjem prireditvenem prostoru, imenovanem “telecenter”, pa bodo v pestrem programu dobili priložnost svoje znanje in ideje pokazati tako razstavljavci kot tudi obiskovalci.

Prireditelji glede na doslej prispele prijave obiskovalce Hevreke! 06 že lahko povabijo na ogled nekaterih prvič predstavljenih tehnoloških novosti (zanesljivo na področju širokopasovnih dostopov ter na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij), na prikaz delovanja nekaterih zanimivih izdelkov in na testiranje določenih storitev.

Hevreka! 06 bo torej ponovno vsem, ki svojo prihodnost vidijo v sodobnih tehnologijah, ponudila mesto, kjer se bodo lahko predstavili, kjer bodo dobili nova znanja in se povezovali z najboljšimi. Prireditelji v teh dneh zaključujejo z zbiranjem predprijav, končno število udeležencev in vsebine njihovih predstavitev pa bodo znane konec februarja.


Prijavi napako v članku