Računalništvo, telefonija
21.06.2021 14:53
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

‘Hej Google, razjezi sosede’

Tudi vas jezijo glasni sosedje? Na pomoč vam lahko priskoči kar Googlov asistent, z nekaj dodatne strojne opreme (ni priložena).
Majhna naprava, veliko razburjenja
Majhna naprava, veliko razburjenja

Se morda še spomnite tistih vzmeti, ki so včasih pomagale, da se ni treskalo z vrati? Na portalu Reddit se je namreč pojavil zanimiv “izdelek” iz te vzmeti. Prav koristen sicer ni, lahko pa bi vam prišel prav, če imate glasne (ali nadležne) sosede in bi jim radi s hrupom ponagajali.

Napravica deluje zelo preprosto in jo je mogoče aktivirati kar z glasom (drugače jo je malce težje, saj mora biti nameščena na strop).

Sestavlja jo zgolj vzmet, en par baterij, ročka in Arduino mikrokontroler. Izgleda kot ena izmed tistih zadev, ki jih lahko vidimo v TV prodaji.

Takoj, ko uporabnik izgovori “hej Google, vklopi TallyWhacker” se naprava aktivira in zavibrira pritrjeno vzmet. Ker je nameščena na strop, s hrupom moti sosede v nadstropju nad vami. Za dodatno “zabavo” bo tudi poskrbljeno, saj se bo ročka naključno sama premaknila vsakih 5-30 sekund.

Ustvarjalec je prav tako tudi javno objavil izvorno kodo in Google Home Assistant MQTT konfiguracijo, če vas prime, da bi tudi sami izdelali nekaj podobnega.

Potrebne dele lahko vsakdo kupi kar na spletu, ohišje pa je izdelano po meri s pomočjo 3D tiskalnika.

Izvorna koda in ostala navodila ter komentarji pa so na voljo tukaj.

Vas zanima več iz te teme?
Google

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več