Računalništvo, telefonija
09.01.2014 07:49

Deli z drugimi:

Share

Halcomovo internetno bančništvo v produkciji v banki Crédit du Maroc

Crédit du Maroc je pričela z uporabo Halcomove nove generacije rešitev elektronskega in mobilnega bančništva in jo tako ponudila več kot pol milijona komitentom. Crédit du Maroc je 6. največja banka v Maroku in ima več kot 340 poslovalnic po vsej državi. Bančna skupina Crédit Agricole (CA), druga največja bančna skupina v Evropi s skoraj 60 milijoni komitentov na 70 svetovnih tržiščih, je s Halcomom podpisala strateško pogodbo za razvoj nove generacije celovitih elektronskih bančnih rešitev za svoje mednarodne podružnice.
Halcomovo internetno bančništvo v produkciji v banki Crédit du Maroc
Halcomovo internetno bančništvo v produkciji v banki Crédit du Maroc

Bančna skupina CA je iskala enega samega partnerja, ki bi omogočil pokritost večine strank (tako fizičnih oseb kot tudi majhnih in srednje velikih podjetij), kanalov (elektronski, mobilni, tablični) in tržišč (podružnice v Vzhodni Evropi, na Balkanu in v Afriki). Z izbiro enotnega ponudnika skupina predvideva zmanjšanje skupnih stroškov lastništva in uvedbo enotne platforme spletnega bančništva za celotno skupino. Z novo Hal E-Bank rešitvijo bo banka svojim komitentom ponudila 360 stopinjski pregled finančnega poslovanja, enostavno navigacijo z enim klikom in oblikovanje lastnega okolja za spletno bančništvo. S temi funkcionalnostmi se bo banka osredotočila na mlajše uporabnike.

Nova generacija rešitve za elektronsko bančništvo Hal E-Bank odpira vrata bančne poslovalnice posameznikom ne glede na to, kje, kdaj in kako si želijo poslovati z banko. Rešitev vključuje pregled vseh glavnih bančnih produktov (računi, depoziti, posojila, kartice in čeki), plačila, center za komunikacijo z banko in obveščanje kot tudi sistem za upravljanje z oglasi, ki banki omogoča, da izbranim segmentom komitentov ponuja njim prilagojene izdelke in storitve. Rešitev podpira tudi tržišču prilagojene bančne produkte, kot je na primer predplačniška kartica Daba-Daba (med drugim se v Maroku uporablja za izplačilo plač imetnikom, ki nimajo bančnega računa) in t.i. LCN (plačilni instrument za poslovne uporabnike).

Maroška banka je tretja banka skupine Crédit Agricole, ki je svoje poslovanje zaupala Halcomovim rešitvam. Crédit Agricole Albanija je pričela z uporabo spletnega, mobilnega in SMS bančništva na Halcomovi SaaS platformi lanskega novembra, medtem ko Crédit Agricole Srbija to rešitev svojim komitentom ponuja že vrsto let.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HALCOM d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri HALCOM d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HALCOM d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku