Igre
23.05.2016 20:00

Deli z drugimi:

Share

Gran Turismo Sport prihaja na PS4 15. novembra

Gran Turismo Sport prihaja na PS4 15. novembra
Gran Turismo Sport prihaja na PS4 15. novembra

Ni ljubitelja “dirkačin”, ki še ne bi slišal za franšizo Gran Turismo. Vsi, ki smo kadarkoli “peljali” Gran Turismo vemo, da je bil v prvem planu vedno realizem. In očitno ostaja tako. Polyphony Digital namreč predstavlja Gran Turismo Sport, nadaljevanje, ki prinaša kopico pomembnih novosti. Med njimi je tudi podpora tehnologiji PlayStation VR.

Med posebnim dogodkov v središču Londona sta Polyphony Digital in Sony predstavila novo oziroma prenovljeno igro, ki prinaša malo morje novih avtomobilov in posodobitev grafike. Gran Turismo Sport je sicer sploh prva “dirkaška” igra, v sklopu katere bodo prirejali čisto prave medmrežne dirke in to celo pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze (FIA). Igralec ne bo le tekmoval proti drugim nadobudnim medmrežnim dirkačem, predstavljal bo svojo deželo in proizvajalca avtomobilov, lahko bo celo “ustanovil” povsem svojo ekipo in si zgradil pravo dirkaško kariero.

V igri Gran Turismo Sport bo na voljo 140 različnih, obstoječih dirkalnikov, ki pa bodo grafično obdelani do najmanjše podrobnosti. Enako velja za 27 različnih dirkališč v 19 deželah po vsem svetu. Igralec bo imel ogromno možnosti personalizacije dirkalnikov, svoj izbrani dirkalnik bo lahko opremil z različnimi logotipi oziroma poslikavami.

Zadnji Gran Turismo, Gran Turismo 6 je sicer na prodajnih policah že od leta 2013, takrat še v različici prilagojeni konzoli PlayStation 3. Pri Polyphony Digital so zaenkrat o prihodu nove verzije še tiho, govori pa se, da bodo kmalu napovedali prvo uradno beta različico. Gran Turismo Sport bo do tedaj zagotovo odlična tolažba.


Prijavi napako v članku