Programska in razvojna orodja
27.08.2011 16:21

Deli z drugimi:

Share

Google služil na račun nelegalnih zdravil

Google bo moral plačati globo v višini 500 milijonov ameriških dolarjev, za sprejemanje oglaševanja iz strani kanadski lekarn.
Google bo moral plačati globo v višini 500 milijonov ameriških dolarjev, za sprejemanje oglaševanja iz strani kanadski lekarn.

Podjetje Google je z ameriškim pravosodnim ministrstvom sklenilo poravnavo, po kateri bo le to moralo plačati globo v višini 500 milijonov ameriških dolarjev, za sprejemanje oglaševanja iz strani kanadski lekarn, ki so v ZDA nezakonito prodajale določene farmacevtske izdelke. Poravnava, ki je ena od največjih v zgodovini Združenih držav Amerike in zajema prihodke, ki jih je Google ustvaril od oglaševanja kanadskih lekarn preko sistema AdWords in prihodke samih lekarn od prodaje svojih izdelkov v ZDA.

Pri ameriškem ministrstvu za pravosodje pravijo, da bodo še naprej strmeli za podjetji, ki pri lovu za dobiček, kršijo zvezne zakone in na kocko postavljajo zdravje in varnost ameriških potrošnikov. Omenjena poravnava zagotavlja, da bo podjetje Google spremenilo svojo oglaševalsko prakso, saj bo to, ne nazadnje plačalo eno izmed največjih glob v zgodovini ZDA. V maju, ko so se objavili rezultati preteklega poslovnega leta, je Google že upošteval možno kazen pravosodnega ministrstva in v te namene rezerviral 500 milijonov dolarjev. Predstavniki Googla so še povedali, da so kanadske lekarne že pred časom dobile prepoved oglaševanja svojih izdelkov, obenem pa priznavajo napako in pravijo, da do česa takšnega sploh nebi smelo priti.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku