Spletni brskalniki
26.05.2021 11:46
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google razkril nove možnosti za storitev Foto, ko ta ne bo več brezplačna

Google Foto bo brezplačen le še do 1. junija leta 2021.
Google Foto bo brezplačen le še do 1. junija leta 2021.

Če neprestano uporabljate pametno mobilno napravo Android ali iOS za zajem fotografij in videoposnetkov, smo prepričani, da obožujete Google Foto (Google Photos). Medtem ko je bila ta storitev doslej brezplačna, temu kmalu ne bo več tako. Brezplačno shranjevanje fotografij in videoposnetkov visoke ločljivosti v okviru storitve Google Foto se bo namreč končalo s prvim junijem 2021. Uporabnik bo namreč imel na voljo do največ 15 gigabajtov razpoložljivega prostora, za več pa bo moral zakupiti naročnino Google One. Omejitev se bo nanašala na vsebine, shranjene po prvem juniju 2021.

Google bo uporabnikom storitve Google Foto s 1. junijem letos ponudil tri možnosti shranjevanja fotografij, in sicer »Original quality« (izvirna kakovost), »Storage saver« (shranjevanje prostora) in novo možnost »Express« (ekspresno). Možnost »Original quality« bo seveda omogočala shranjevanje fotografij v izvirni ločljivosti, kar bo seveda porabilo več razpoložljivega prostora. Možnost »Storage saver« bo kakovost fotografij zmanjšala na 16 milijonov slikovnih točk, medtem ko bo možnost »Express« zmanjšala ločljivost na zgolj tri milijone slikovnih točk, kar ustreza standardni ločljivosti za večpredstavnostne vsebine.

Če pa boste v Googlov oblak shranili preveč fotografij, boste nekatere primorani izbrisati, da bo ostalo dovolj prostora za elektronsko pošto in druge dokumente. Google vsaj še dve leti ne bo izbrisal vaših odvečnih fotografij, preprečil pa vam bo shranjevanje novih vsebin. Če torej aktivno uporabljate Googlove oblačne storitve in potrebujete prostor za vsakodnevno delo, boste lahko brezplačno shranili do največ 15 GB podatkov.

Druga možnost je sklenitev naročnine, ki vam bo omogočila razširitev razpoložljivega prostora. Kot del naročnine na Google One boste za 100 gigabajtov prostora plačevali 1,99 evra na mesec oziroma 19,99 evra na leto. Za 200 gigabajtov prostora bo treba odšteti 2,99 evra na mesec oziroma 29,99 evra na leto. Zahtevnejšim uporabnikom pa je na voljo naročnina, ki nudi kar dva terabajta razpoložljivega oblačnega prostora: zanjo bo treba odšteti 9,99 evra na mesec oziroma 99,99 evra letno.


Prijavi napako v članku