Računalništvo, telefonija
24.05.2009 14:38
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Powermeter nared za uporabo

Kar ne merimo, ne moramo izboljšati!
Kar ne merimo, ne moramo izboljšati!

Google

je po več mesecih »iskanja« le pridobil prve poslovne partnerje za inovativno programsko opremo Powermeter, ki omogoča merjenje in spremljanje porabe električne energije gospodinjskih aparatov v realnem času. S pomočjo novega programa bo mogoče na učinkovitejši način zmanjšati porabo električne energije, kar se bo posledično poznalo tudi na čistejšem okolju in “tanjši” položnici za električno energijo.

Programsko opremo Powermeter naj bi kmalu pričelo uporabljati na milijone gospodinjstev, ki sodijo pod okrilje podjetij San Diego Gas & Electric (Kalifornija), TXU Energy (Teksas), JEA (Florida), Reliance Energy (Indija), Wisconsin Public Service Corporation (Wisconsin), White River Valley Electric Cooperative (Misuri), Toronto Hydro-Electric System Limited (Kanada) in Glasgow EPB (Kentucky).

Pri tem velja omeniti, da je uporaba programske opreme Powermeter sila enostavna, saj ko je enkrat povezana z gospodinjskimi aparati, na zaslonu računalnika samodejno prikazuje dejansko porabo električne energije v grafični obliki. Program za nadzor porabe električne energije naj bi bil najkasneje do jeseni celo na voljo za prosto dolvleko. V kolikor bomo želeli Powermeter uporabljati v domačem okolju, bomo morali seveda prej kupiti namenske gospodinjske aparate oziroma posebne merilne naprave, ki pa naj bi bili onkraj luže naprodaj proti koncu leta.


Prijavi napako v članku