Računalništvo, telefonija
04.11.2015 09:11

Deli z drugimi:

Share

Google ostro zanikal združitev sistemov Chrome OS in Android!

Chrome OS ima po prepričanju podjetja Google svetlo prihodnost!
Chrome OS ima po prepričanju podjetja Google svetlo prihodnost!

Pred kratkim so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Google že v bližnji prihodnosti združilo operacijska sistema Android in Chrome OS v enega (bit.ly/Google-Chrome-Android). Inženirji računalniškega giganta naj bi do leta 2017 v mobilni operacijski sistem Android vgradili vse napredne funkcionalnosti sistema Chrome OS. To naj bi v praksi pomenilo, da bo Chrome OS za vedno izbrisan z obličja sveta, vključno s podporo in varnostnimi popravki zanj.

Kot vse kaže pa temu ne bo tako, saj so pri podjetju Google ostro zanikali namero, da bodo združili operacijska sistema Android in Chrome OS v enega. Razlogov za to je več kot dovolj, saj sta oba več odlično »zastopana« na svojem področju. To povsem drži tudi za Chrome OS, saj pri podjetju Google trenutno na šolski dan zabeležijo več kot 30 tisoč novih aktivacij osebnih in prenosnih računalnikov Chromebook, trenutno pa samo v šolstvu z njimi razpolaga več kot dva milijona učiteljev in študentov.

Osebne in prenosne računalnike Chromebook uporabljajo tudi večja podjetja za vsakdanje poslovanje, kot so Netflix, Sanmina, Starbucks in Google. Izjavo podjetja Google pa si lahko preberete na spletni povezavi bit.ly/Google-Chrome-OS-Blog.


Prijavi napako v članku