Računalništvo, telefonija
02.03.2013 05:59

Deli z drugimi:

Share

Google ne bo odpiral lastnih trgovin

Čeprav je za mnoge kupce fizična predstavitev izdelkov še vedno boljša kot uporaba predstavitvenih videoposnetkov, podjetje Google vsaj za enkrat še ne razmišlja o odprtju lastnih fizičnih prodajaln. To je pred kratkim zatrdil Googlov direktor za razvoj mobilnih naprav Android Andy Rubin.
Googlovih trgovin vsaj za enkrat še ne bo na spregled!
Googlovih trgovin vsaj za enkrat še ne bo na spregled!

V drugi polovici februarja so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Google po vzoru konkurenčnega Microsofta in Appla odprl lastne prodajalne širom sveta. V njih naj bi računalniški gigant kupcem predstavljal predvsem mobilne naprave, in sicer pametne mobilne telefone in tablične računalnike družine Nexus ter prenosne računalnike Chromebook. Iz te moke pa žal ne bo kruha, saj je Googlov direktor za razvoj mobilnih naprav Android Andy Rubin zatrdil, da računalniški gigant vsaj v bližnji prihodnosti ne bo odpiral fizičnih prodajaln.

Podjetje Google je trdno prepričano, da uporabniki njegovih mobilnih naprav tovrstnih prodajalen ne potrebujejo, saj se je trg spletnih trgovin že razvil do te mere, da uporabnikom ni več potrebno obiskovati fizičnih prodajaln. Poleg tega njihovi izdelki gredo preko spleta v prodajo kot vroče žemljice, saj so od uporabnikov oddaljeni le nekaj klikov z miško. Za predstavitev izdelkov pa po prepričanju Googlovega direktorja za razvoj mobilnih naprav Android zadoščata opis tehničnih lastnosti in predstavitveni videoposnetek.

Mnogi uporabniki pa se z »razlago« Googlovega direktorja za razvoj mobilnih naprav Android ne strinjajo in menijo, da bi morali vsi vodilni proizvajalci mobilnih naprav in računalnikov imeti vsaj eno fizično trgovino v glavnem mestu držav, kjer tržijo njihove izdelke. S tem bi namreč precej lažje prepričali kupce v nakup njihovih naprav, saj fizična predstavitev izdelkov je za mnoge še vedno boljša kot pa uporaba predstavitvenih videoposnetkov.


Prijavi napako v članku