Spletni brskalniki
28.08.2012 09:38

Deli z drugimi:

Share

Google Chrome pripravljen na Windows 8

Na brskalniku Chrome 21 lahko uporabljamo spletne kamere in mikrofone brez nameščanja programskih dodatkov.
Na brskalniku Chrome 21 lahko uporabljamo spletne kamere in mikrofone brez nameščanja programskih dodatkov.

Le še slabi trije meseci nas ločijo od splošne razpoložljivosti novega operacijskega sistema Windows 8. Konec oktobra bo ta namreč vsem na voljo v prosti prodaji. Zaradi tega programske hiše s pospešenim tempom razvijajo njihove rešitve, da bodo te kar se le da prilagojene delovanju in grafičnemu izgledu novega sistema. Med njimi je trenutno najbolj dejavno podjetje Google. To je zanj namreč pripravilo kar dve poskusni različici priljubljenega spletnega brskalnika Chrome, is sicer Chrome 23.0.1243.2 Dev ter Chrome 22.0.1229.14 Beta.

Chrome 23.0.1243.2 Dev je zgodnja poskusna različica Googlovega spletnega brskalnika. Poskusni Google Chrome 23 temelji na prenovljenem jedru Chromium v8 (inačica 3.13.1.0). Čeprav manjših izboljšav običajni uporabniki navzven ne bodo opazili, se ta lahko pobaha z nekoliko stabilnejšim delovanjem v okolju operacijskega sistema Windows 8. Kljub temu ta še ni nared za vsakdanje brezskrbno deskanje po svetovnem spletu. Če pa bi ga radi vseeno preizkusili, je ta že na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/X59C1, in sicer za Windows, Linux in Mac OS X.

Poskusna različica spletnega brskalnika Chrome 22.0.1229.14 Beta je primernejša za vsakdanjo uporabo, saj jo od končne različice ločita le še mesec ali dva. Čeprav novost ni tako stabilna in varna kot končna različica, lahko na njen že preizkusimo novosti, ki nas bodo zagotovo prevzele. Tu na primer izstopa možnost izbrisa miškinega kazalca med igranjem računalniških iger preko spletnega brskalnika. Poleg tega je novinec zelo dobro združljiv z operacijskim sistemom Windows 8. Ta se lahko pobaha še z izboljšano podporo za zaslone visoke ločljivosti, kot je na primer zaslon Retina. Spletni brskalnik Chrome 22.0.1229.14 Beta je že na voljo za prenos za Windows, Linux in Mac OS X, in sicer na spletnem naslovu http://goo.gl/rK7X1.

Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

Prijavi napako v članku