Računalništvo, telefonija
05.07.2011 08:47
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail v novi preobleki

Grafično prenovljeni Gmail navdušuje!
Grafično prenovljeni Gmail navdušuje!

Elektronski poštni predal Gmail uporablja izjemno število računalničarjev širom sveta. Ta v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami namreč ponuja izjemno bogato paleto uporabnih spletnih storitev. Poleg tega nudi dovolj prostora za arhiviranje elektronske pošte in je izredno priljubljen celo v poslovnem svetu. Ker je podjetje Google za razvoj elektronskega poštnega predala Gmail potrebovalo kar nekaj let, je njegov grafični vmesnik čez čas postal zelo nepregleden in nekoliko zapleten za uporabo.

Da bi elektronski poštni predal Gmail ponovno postal prijaznejši do uporabnikov, so Googlovi programerji pošteno zavihali rokave in pričeli z njegovo grafično preobrazbo. Ker so ti največ pozornosti namenili uporabniškemu vmesniku, ne preseneča, da bo ta ponovno postal zelo pregleden in sila enostaven za uporabo. Najbolj priljubljene spletne storitve bodo uporabnikom Gmaila za nameček na voljo že na prvi strani.

Google je vse vidnejše novosti elektronskega poštnega predala Gmail objavil na njegovem spletnem dnevniku, ki je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/6rz9L. Programerji podjetja Google ocenjujejo, da bodo za celovito grafično prenovo Gmaila potrebovali še nekaj mesecev. Celovite grafične prenove bo kmalu deležen še Googlov spletni koledar Calendar. Tu bodo programerji prav tako poskrbeli za popolno prenovo grafičnega vmesnika z namenom, da bo ta postal preglednejši in enostavnejši za uporabo. Prenovljeni spletni koledar Google Calendar naj bi bil nared do konca jeseni.


Prijavi napako v članku