Aplikacije in dodatni programi
15.12.2020 08:00
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail z urejanjem dokumentov neposredno v prilogah

Gmail z urejanjem dokumentov neposredno v prilogah
Gmail z urejanjem dokumentov neposredno v prilogah

Google bo odslej še dodatno olajšal delo z Microsoft Office datotekami. Vsem uporabnikom Gmaila bo omogočil urejanje Office dokumentov neposredno v prilogah elektronskih sporočil – nekaj podobnega, kot je že nekaj časa mogoče pri datotekah Google Docs in Sheets.

Google Workspace (pred kratkim preimenovan v G Suite, ki vključuje Google Docs, Sheets, Slides, Meet in Calendar) nudi kompatibilnost z Office datotekami Word, PowerPoint in Excel že nekaj časa. Do nedavnega pa smo morali dokumente najprej naložiti v Google Drive in šele nato smo jih lahko urejali – medtem ko smo lahko e-mail priloge lahko samo gledali, ne pa tudi urejevali.


Po novem lahko uporabniki Gmaila Office datoteke odpremo in urejamo v Google Docs urejevalniku. Nova funkcija pa ne spremeni Office datoteke v Google Docs, ohrani se originalni format.


Gmail bo z zadnjo posodobitvijo uporabnikom omogočil, da se odzovejo na originalni e-mail in vključijo zdaj posodobljeni dokument (še vedno v Office formatu), ne da bi ga morali najprej prenesti in ga nato ponovno priložiti v sporočilo.


Google med drugim dela na novi fukncionalnosti, s katero bi omogočil bolj tekoče delovanje Office datotek v Google Docs. Izdal je novi “Macro Converter add-on” za Google Workspace, ki je ustvarjen za to, da pomaga uporabnikom in organizacijam pri vnašanju iz Excela v Sheets. Google medtem dela tudi na boljši dokumentacijski orientaciji in podpori fotografij za Google Docs.

Vas zanima več iz te teme?
Gmail pošta

Prijavi napako v članku