Strojna oprema
04.01.2008 14:11

Deli z drugimi:

Share

GeForce 9800 GX2 – nov kralj na prestolu

Da predstavljajo grafične kartice najvišjega razreda neke vrste paradnega konja za proizvajalce grafičnih kartic, je lahko videti tudi pri novem izdelku podjetja Nvidia. GeForce 9800 GX2, kot se imenuje nov prvak, je prav to.

Po prvih slikah in zaenkrat še skopih informacijah sodeč, bo šlo za podobno kartico, kot je bila pred časom 7950 GX2, torej dve kartici združeni v eno. Tako naj bi nova kartica vsebovala dve, na G92 (65 nm proizvodni proces) temelječi, kartici, vsaka z 128-imi univerzalnimi procesorji (Stream Processors), skupno torej 256, ter 1 GB pomnilnika, ki naj bi po ugibanjih bil GDDR 3, saj ga lahko Nvidia dobiva v velikih količinah ter po ugodni ceni.


Od zgoraj …

… in spodaj.

O hitrosti jeder še ni znanega nič, so pa ugibanja, da bo zaradi toplotne regulacije, kartica konzervativno navita. Da pa ta podatek ne pomeni prav dosti, nam pove dejstvo, da bo nova kartica za vsaj 30 odstotkov hitrejša od prejšnjega kralja GeForca 8800 Ultra. GeForce 9800 GX2 bi naj v trgovine priromal enkrat konec februarja oz. v začetku marca, za zaenkrat še neznano ceno. Lahko pa smo prepričani, da ta ne bo majhna.


Prijavi napako v članku