Igre
21.02.2008 10:17
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GDC – Microsoft

Microsoft je na svojem GDC nagovoru obelodanil sledeče informacije:

Lansko leto je igričarska industrija samo v ZDA proizvedla 18 milijard dolarjev prihodka. Kar je več od glasbene industrije, baje.

Bioshock, Halo 3, Madden, Assassin’s Creed, Mass Effect, Call of Duty 4 in Guitar Hero III. Vse so med minulimi prazniki, samo na Xboxu 360, našle več kot milijon kupcev.

Sodeč po Metacriticu ima Xbox 360 več nadpovprečno ocenjenih iger kot Wii in Playstation 3 skupaj.

Xbox 360 skupnost je doslej odklenila več kot milijardo točk za bahanje. Mimogrede; 1000 se jih skriva v vsaki večji igri in 200 v vsaki XBLA igri(ci).

Na Xbox Live! so uporabniki zapravili že 250 milijonov dolarjev. Koliko dodatnega cvenka vsako leto dobijo na račun Zlatih Xbox Live! računov, ki na Xboxu 360 omogočijo spletno večigralstvo, Microsoft ni izdal.

Halo 3 igralci vsak dan naložijo približno 100.000 lastnih vsebin. Za primerjavo: na Youtube se dnevno znajde okoli 70.000 novih filmčkov.

Igralci simulatorja glasbene skupine, Rock Band, so pokupili že preko 3 milijone dodatnih skladb.

XNA Game Studio si je na računalnike potegnilo preko 800.000 zainteresiranih. Microsoft na tem področju sodeluje tudi s preko 400 univerzami.

Na “Dream Build Play” tekmovanje je bilo prijavljenih preko 200 iger iz vsega sveta. Najboljših 20 je bilo tako odličnih, da se bodo namesto ene, na Live Arcade znašle kar štiri.

Z omenjenim orodjem doma izdelane igre bodo lahko kmalu v miru preplavile Xbox Live! servis.

Z XNA Game Studiom se bo dalo ustvarjati igre tudi za Microsoftovo prenosno glasbeno skrinjico Zune. Če jo kdo sploh ima, seveda.

Ninja Gaiden 2 izide junija. Samo za Xbox 360.

Dodatni ekskluzivni GTAIV epizodi(ci?) prispeta letos jeseni.

Fable 2 bo podpiral kooperativno igranje. Nekaj tednov pred izidom bodo izdali XBLA igro, v kateri boste lahko služili denar za zapravljanje v Fable 2.

Prihaja Gears of War 2 (dOh!). Letos novembra. Epic je nadgradil Unreal Engine 3, tako da pričakujte boljšo dinamično osvetlitev, boljši kontrast, več detajlov na Fenixu in klapi, izboljšano fiziko, lepšo vodo in podobno. Če se bodo v UE3 igrah teksture še vedno nalagale z zamudo, niso povedali.

Iiiiiin… to je približno to.


Prijavi napako v članku