Strojna oprema
04.05.2007 07:50
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Garminova nova Odisejada

Nova navtična serija Garmin ponuja več možnosti in inovacij kot kadarkoli doslej. Vsebuje robustno tehnologijo, zelo podrobno osnovno karto na osnovi satelitskih posnetkov, izjemno hitro grafiko in preprost uporabniški vmesnik za sprostitev in uživanje v plovbi. Novi radarji, sonarji in fishfinderji poskrbijo za še boljši pregled nad dogajanjem. Povezava naprav je izjemno preprosta. Naprave se povežejo preko sistema “plag-n-play”, nato pa jih preprosto upravljate preko zaslona ploterja. Naj gre za delo ali zabavo, slano ali sladko vodo, navtični izdelki Garmin bodo popolnoma spremenili vaš pogled na vodo. Za pomoč pri navigaciji ali za pregled marin, črpalk, restavracij ipd, nam je v pomoč nova opcijska kartografija Bluechart g2 Vision, ki vsebuje rastočo bazo posnetkov iz zraka in s pomočjo katere je omogočen pravi 3D-pogled na karto, tako nad kot tudi pod gladino vode.

Garmin navtični ploterji
V novih navtičnih ploterjih Garmin serije 4000 in 5000 se srečata odličen dizajn in možnost povezave v mrežo. Velik, svetel multifunkcijski zaslon (MFD) združuje visoko ločljivost in čiste barve z najnovejšo tehnologijo na področju senzorjev in prikaza podatkov. Ploterji delujejo v Pomorski mreži Garmin (Garmin Marine Network) kot nadzorni center. GPSMAP 4012 ima velik, 30,7 cm XGA-zaslon in alfanumerično tipkovnico. Za lažji dostop do menijev in funkcij ga lahko upravljate tudi z dodatno brezžično miško ali daljinskim upravljalnikom. Malo manjši GPSMAP 4008 ima VGA-zaslon velikosti 21,3 cm, nima pa tipkovnice za vnos podatkov. Na obeh napravah lahko z uporabo dodatne kartografije Bluechart g2 Vision uporabljate samodejno vodenje, 3D-pogled na karto in letalske posnetke destinacij.

Za pomorščake z občutkom za vrednost in kakovost ponujajo navtični ploterji serije 500 zelo svetel, 12,7 cm barvni QVGA-zaslon, na njem pa prikazano izboljšano osnovno karto, ki temelji na satelitskih posnetkih. Dodatna kartografija BlueChart g2 Vision vam omogoča 3D-prikaz nad in pod gladino vode, možnost “Auto Guidance” (predlaganje optimalne rute) za enostavnejše navigiranje in kakovostne slike marin, pristanišč, kanalov, navigacijskih obeležij in različnih destinacij. Kot pri vseh Garmin ploterjih tudi serija 500 ponuja GPS sprejemnik opremljen s sistemom WAAS/EGNOS, ki omogoča ekstremno visoko natančnost, praviloma do 3 m. Vgrajen sonar v modelu 520s ob uporabi dvofrekvenčne sonde doseže globino do 457 m in vam tako omogoča prikaz reliefa dna, rib, potopljenih struktur. Zaslon je lahko razdeljen na dva dela, in sicer na prikazane podatke sonarja in karto istočasno. Reža za dodatno SD kartico omogoča enostavno dodajanje kartografije in funkcije ter možnost prikaza panoramskih zračnih posnetkov. Model 525s ima vgrajen tudi močan 1.000 W RMS digitalni sonar, ki deluje do globine 610 m. Ploter podpira tudi CANet protokol za prikaz slike sonarja na drugem zaslonu združljivega ploterja.

Ko dober ulov ni več naključje
Na velikem, izjemno svetlem barvnem zaslonu Garmin Fishfinder 400C boste z lahkoto opazili ribe. Na voljo je z dvofrekvenčno sondo ali sondo z dvojnim snopom.

Najmanjši 4 kW radar

Garmin GMR 18 je odkritje X-band dizajna digitalnih radarjev. Sodi med najmanjše 4 kW radarje na tržišču. V ohišju premera 46 cm se skriva močna, 4 kW antena, ki s širino radarskega snopa 5.2° radarskemu snopu omogoča izjemno prodornost.

Na INTERNAUTICI bodo predstavljene novosti iz nove GARMIN navtične linije, in sicer: GARMIN ploterji serije 400, 500, 4000 in 5000, Fishfinder 400C in najmanjši 4 kW radar GMR 18.

VABLJENI na GARMIN razstavni prostor ob vhodu v Halo B od 8. – 13. maja 2007!


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več