Računalništvo, telefonija
26.06.2008 07:48

Deli z drugimi:

Share

Garmin postal sponzor Slipstream Sports kolesarske ekipe

Garmin, globalni ponudnik prenosnih GPS navigacij, naznanja, da je postal glavni sponzor profesionalne kolesarske ekipe Slipstream Sports, katera bo nastopila na eni najbolj znanih kolesarskih dirk na svetu; »Tour de France«. Na vseh posameznih etapah na dirki bodo kolesarji ekipe Garmin trenirali in tekmovali z Garminovim GPS osebnim trenerjem Edge 705. Ekipa Garmin bo na dirki uporabljala prenosno cestno GPS navigacijo nüvi 770. Sponzorska pogodba je podpisana do leta 2010. Celotna ekipa bo do dirke po Franciji – od kolesarjev, spremljevalcev, vodstva, oprema ekipe (kolesa, dresi, avtomobili, …) opremljena v skladu s celostno grafično podobo, katero uporablja Garmin.

Garmin in predstavniki ekipe Slipstream so skupaj s kolesarji priredili tiskovno konferenco, katera je v živo potekala tudi preko svetovnega spleta. Podrobnejše in dodatne informacije o Garminovem sponzorstvu, vključno z novim logotipom ekipe in celostno grafično podobo bodo predstavljene 3. julija v mestu Brest v Franciji.

Na napravi Garmin nüvi 770 je prednaložena podrobna cestna karta City Navigator® NT Europe in City Navigator® NT karta Severne Amerike. V bazi interesnih točk je več milijonov destinacij, med njimi tudi hoteli, restavracije, bencinski servisi, bankomati in zanimivosti. Naprava vsebuje tudi sprejemnik prometnih informacij, brezžično tehnologijo bluetooth, funkcijo »Kje sem?«, možnost načrtovanja in shranjevanja poti, mp3 predvajalnik. Vse te lastnosti bodo omogočili kolesarski ekipi prijetno in elegantno potovanje na dveh kontinentih.

Serija Edge 705 predstavlja številne novosti na področju kolesarstva. Naprava omogoča brezžičen prenos podatkov, sprejema GPS signal, prikazuje srčni utrip, hitrost, razdaljo, kadenco, nadmorsko višino, naklon – vse to je lahko prikazano na enem samem ekranu. S pomočjo brezžične tehnologije ANT+Sport lahko uporabnik prenaša treninge in poti.

Kolesarji in trenerji ekipe lahko vidijo njihov napredek, si izmenjujejo delovne naloge in aktivno sodelujejo in komunicirajo preko interneta z njihovi oboževalci po celem svetu. Garmin Connect ima funkcije: čas, razdalja, hitrost, trajanje ter srčni utrip. Vse te informacije so na voljo v obliki grafov, ilustracij, poročil ter slik. Vse to lahko uporabljajo v povezavi z aplikacijo Google Earth.

Garmin in ekipa Slipstream Sports si delijo podobno zgodbo uspeha in trdega dela, inovacije in kvalitetne rezultate. Tako kot je Garmin vodilni na področju prenosnih GPS navigacij s kapacitetami v Severni Ameriki, Evropi in Aziji, je tudi ekipa Slipstream uspela zbrati skupaj vrhunsko zasedbo kolesarjev iz celega sveta. Ekipa ima na dirki Tour de France že zmagovalce posameznih etap ter pet naslovov državnih prvakov v ZDA, Švedski, Veliki Britaniji, Novi Zelandiji in Kanadi. Na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu na Kitajskem bo nastopil tudi mladi 17 letni talentiran Taylor Phinney skupaj z ostalimi člani iz ekipe Garmin.

Ekipa Slipstream Sports ima razvito promocijsko tekmovanje in razvoj za naslednje generacije kolesarskih šampijonov. V letu 2007 je ekipa Slipstream sodelovala skupaj z Agency for Cycling Ethics (ACE) pri ustvarjanju anti-dopinškega sistema na področju profesionalnega športa. Ekipa 25 tekmovalcev je prostovoljno sodelovala na 700 testih skozi celotno kolesarsko sezono. Direktor ekipe Jonathan Vaughters si je celo pridobil nominacijo s strani športne revije Sports Illustrated.

Televizijski prenos celotne kolesarske sezone si bo ogledalo 4 milijarde gledalcev po vsem svetu. Ta številka bo še rasla, saj so ljudje vedno bolj osveščeni na področju ekologije in zdravja. Slednje potrjujejo številni kolesarji različne starosti in narodnosti po celem svetu.


Prijavi napako v članku