Igre
14.09.2011 11:22
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GameStop: Prva čistokrvna igričarska tablica

Igričaji si verjetno že oblizujejo prste!
Igričaji si verjetno že oblizujejo prste!

Tablični računalniki Android bodo kmalu postali nepogrešljiv pripomoček vsakega ljubitelja računalniških iger. Za to bodo poskrbeli inženirji podjetja GameStop. Ti namreč pripravljajo namensko igričarsko tablico, ki naj bi na trg prispela v teku naslednjega leta. Novinec bo kakopak opremljen z bogato paleto prednameščenih računalniških iger. In to še ni vse. Čistokrvna igričarska tablica bo za nameček še združljiva s platformami Sony, Microsoft, Nintendo in Apple.

Tony Bartel, predsednik podjetja GameStop, je zagotovil, da bodo njihovi inženirji uporabili strojno opremo zdajšnjih tabličnih računalnikov. Ti so namreč že dovolj zmogljivi celo za poganjanje grafično zahtevnejših računalniških iger. To so potrdili tudi igričarji, ki prototip igralne tablice podjetja GameStop »mučijo« že dober mesec dni. Ob tem preizkušajo še tehnologijo za brezžičen prenos podjetja Spawn Labs.

Pri podjetju GameStop zagotavljajo, da bodo igričarjem preko brezžične povezave na voljo igre, ki so bile pripravljene za igralni konzoli PlayStation 3 in XBox 360 in osebni računalnik. Za ta namen bo tablični računalnik povezan z igričarskim računalnikom v oblaku. Ta bo seveda omogočal sočasno igranje večjemu številu igričarjev. Za lažje igranje bo na voljo celo visokotehnološki igričarski plošček. Mi lahko ob tem le upamo, da bo igričarska tablica dostopna tudi manj premožnim.

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku