Računalništvo, telefonija
11.01.2006 10:16

Deli z drugimi:

Share

Gambit trade povečal tržni delež za 30 odstotkov

Kljub temu, da vsi kazalci kažejo na stagnacijo domačega trga informacijske opreme in storitev, so v Gambit trade preteklo leto obseg poslovanja povečali za 30%. Ker gre za podjetje, ki se tudi sicer že vrsto let uvršča med vodilne domače IT ponudnike, ima doseženih 3,14 milijarde SIT prometa še večjo težo. V podjetju se lahko pohvalijo tudi s podatkom, da so 1,8 milijarde SIT ali 57% realizirali s prodajo preko spleta.

Podjetje svojo ponudbo gradi kot Microsoft partner z najvišjim Gold partnerskim statusom pri nas. Temu primerno svojim kupcem zagotavlja vzdrževanje MS strežnikov in omrežij ter najnovejše rešitve s področja elektronskega poslovanja, upravljanja z znanjem ter varnosti in zaščite podatkov. Podjetje velik del sredstev vlaga v razvoj. Konec preteklega leta so v okviru svoje dejavnosti odprli nov Center za informacijsko varnost, preko katerega svojim partnerjem zagotavljajo neposredno pomoč pri delu z informacijsko opremo ter varovanje in zaščito njihovih informacijskih sistemov. Podjetje upravlja z enaA.com, največjim spletnim trgovskim mestom v Sloveniji, tako da ima na področju zagotavljanja varnosti in visoke razpoložljivosti opreme samo obilo izkušenj, ki so sedaj pod ugodnimi pogoji na voljo tudi drugim slovenskim podjetjem in organizacijam javne uprave. Visoko rast prodaje storitev dosegajo tudi z izvedbo oglaševalskih akcij v omrežju enaA.com ter trženjem poslovnih rešitev in storitev enaA in FrontOffice. Letos njihovo enaA storitev uporablja že devetnajst domačih trgovcev, ki so prodajo preko spleta organizirali sami ali pa pri Gambit trade najamejo celotno storitev in svojo trgovino odprejo kar v enaA.com spletnem mestu.

Aljoša Domijan, solastnik in predstavnik podjetja Gambit trade ne skriva zadovoljstva: “Leto 2005 je nadaljevanje uspešnega leta 2004 in uvod v uspešno leto 2006, ko bomo zrastli za novih 30%. Imamo zadovoljne kupce, prodaja naših rešitev in storitev ter prodaja preko enaA.com rastejo in ne vidimo razlogov, zakaj bi se ustavili!”


Prijavi napako v članku