Telefoni
11.11.2012 12:14
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S3 prehitel iPhone

Samsung Galaxy S3 proti Applu iPhone 5: Naj zmaga najboljši!
Samsung Galaxy S3 proti Applu iPhone 5: Naj zmaga najboljši!

Pametni mobilni telefon Galaxy S3 podjetja Samsung se še vedno prodaja kot vroče žemljice. V petih mesecih od pričetka prodaje je namreč trgovcem skupno uspelo prodati že več kot 30 milijonov enot supermobilnika Android. Raziskava analitskega podjetja Analytics pa je pokazala, da gre pametni mobilni telefon Galaxy S3 celo bolje v prodajo kot mobilniki iPhone konkurenčnega podjetja Apple.

Analiza prodaje pametnih mobilnih telefonov za letošnje tretje četrtletje je namreč pokazala, da je Samsung v teh treh mesecih prodal 18 milijonov supermobilnikov Android, Apple pa le »borih« 16 milijonov mobilnikov iPhonov 4S, s čimer je ta zdrsnil na drugo mesto. Trgovci so tako v letošnjem tretjem četrtletju z mobilnniki Samsung Galaxy S3 zadovoljili kar 11-odstotkov svetovnega povpraševanja po pametnih mobilnih telefonih. Raziskava je še pokazala, da skupna prodaja vseh različic iPhonov sicer še vedno presega število prodanih mobilnikov Galaxy S3.

Vsekakor bo zelo zanimivo spremljati prodajo pametnih mobilnih telefonov v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Tu se bosta za prvo mesto kakopak potegovala mobilnika Samsung Galaxy S3 in Apple iPhone 5. Trenutno je v rahli prednostni slednji, saj je podjetju iz Cupertina doslej uspelo prodaji že kar šest milijonov novincev. Kljub temu Samsung z mobilnikom Galaxy S3 še ni rekel zadnje besede. Ta bo za povečanje prodaje stavil predvsem na večji in kakovostnejši zaslon, intenzivno reklamiranje in velikodušne subvencije ponudnikov storitev mobilne telefonije.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku